• Vérrög2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr.Bene Orsolya doktornő!

        Az a problémám,hogy 2008 májusban infarktusom volt és mindkét a koszorueret meg kellett katéterezni.Mivel ujra mellkasi problémáim voltak 2009 februárban harmadszorra is megkatétereztek,  tágitás nem történt  de a panaszaim  megszüntek

        2009 februárban a mellkasi panaszaim miatt mentünk be a kórház ügyeletére, ott EKG-t csináltak azzal nem volt semmi gond, de amikor mellkas röntgen csináltak akkor azt mondták,hogy ott kell maradni és másnap megkatétereztek.

        A mellkas röngen leletre azt irták,hogy  " alkatnak, életkornak megfelelő mellkasi lelet"

        Sokszor röngeneztek többek közt ez az orvos is és akkor rendesen leirta a lelelet /latinul/ tehát nem "ködösitve".

        A kérdésemre,hogy mi volt a bajom azt mondták,hogy semmi csak megnézik a katéterrel a szivemet,  ugy gondolom,hogy egy vérrög lehetett /amit most szüntettek meg/ feltehetően a második katéterezésnél lehetett valami gond   csak nekem nem mondták meg, a betegjogi képviselőt is megkérdeztem, de szerintem ő is a kórház érdekeit nézik és szerintem attól tarthattak,hogy esetleg  a kórházat perlet / eszem ágában sincs/ csak szeretném tudni, hogy mi a bajom.

        Mivel a katéterezés mütét nem valószinü,hogy  viszonylag rövid időn belül / kb,. 9 .1O  hónap  háromszor  megkatétereznek  valakit  minden ok nélkül.

        WEBBeteg szakértő válasza a szívkatéterezés témában

        Kedves kérdező!

        Úgy emlékszem, korábban is kérdezett ezzel kapcsolatban. Továbbra sem tudok mást mondani, mint akkor, valószínűleg a panaszok alapján merült fel, hogy a korábban tágított érszakasz visszaszűkült (ezt a jelenséget az érbelhártya megvastagodása okozza). Mivel az enzimek negatívak voltak, s így friss elzáródás, vérrög kizárható volt, egy napig halasztható volt a katéterezés. A mellkas röntgen lelet alapján nem volt látható eltérés, a koszorúerek pedig néhány milliméter átmérőjűek, a stentek rutin mellkas röntgenen emiatt nem láthatóak, a vérrög esetleges meglétét is csak kontrasztanyagos feltöltéssel lehet láthatóvá tenni. Igaza van abban, hogy nem végeznek ok nélkül ilyen beavatkozást, továbbra is csak azt tudom feltételezni, hogy a korábbi infarktus, a 2 stent beültetése és a panaszok miatt kezelőorvosa úgy látta legjobbnak, ha egy súlyos szűkület kizárásra kerül. A panasz hátterében pedig akár érgörcs, vagy más, szíven kívül álló ok is állhatott. A leletek, a felvételek pontosabb ismerete nélkül, látatlanul csak ennyit tudok mondani.

         

         

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-04-02 21:57:55; Megválaszolva: 2011. szeptember 22., 12:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés