Mitrális proplapsus

TISZTELT DOKTORNŐ, DOKTORÚR! TAV ALY MEGÁLLAPÍTOTTÁK HOGY MITRALIS PROLAPSUSOM VAN.NEKEM LÉTELEMEM A MOZGÁS, HETENTE2-3-SZOR AEROBIKOZOM.DE MIÓTA TUDOM AZT A KIS ELTÉRÉST A SZÍVENBEN, NEM SZABADULOK A GONDOLATTÓL HOGY ESETLEG INFARKTUST KAPOK TORNA KÖZBEN.NEM TUDOM HOGY A TORNÁVAL ÁRTOK-E, VAGY ÉPPEN SEGÍT, ERRE SZERETNÉK VÁLASZT KAPNI.TUDOM HOGY EZ FURÁN HANGZIK, DE NAGYON ROSSZ ÉRZÉS MIKOR RÁM JÖN A FÉLELEM.VÁLASZÁT ELŐRE IS KÖSZÖNÖM!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza mitrális prolapsus témában

Kedves kérdesző!

Mitralis prolapsus során csak a bal pitvar és a bal kamra közötti billentyű lazább. Ez a billentyű azt a célt szolgálja, hogy a pitvarból a kamrába jusson a vér, de visszafelé ne folyhasson, szelepként működik. Prolapsus során néha ez a funkció is károsodik, a vér egy része visszacsorog, regurgitál a pitvarba.

Amennyiben nincs jelentős regurgitáció a billentyűn, nincs más ultrahangos eltérés, nyugodtan tornázhat tovább, csak a prolapsus miatt nem kell abbahagynia, ettől nem kap infarktust! Sőt, a torna még segíthet is a prolapsushoz társuló, néha igen kellemetlen tünetek leküzdésében.

Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. március 30., 20:12; Megválaszolva: 2009. március 30., 20:12
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Mitralis prolapsus jelzett mitralis...
Szívbillentyű Hiba
Fellazult szívbillentyű
Tisztelt doktornő! 1 hónapja házi orvosom szívzörejekre lett figyelmes, emiatt kardiológiára küldött ahol az alábbiakat állapították meg:...
Mitralis prolapsus súlyosbodás?
Tisztelt Doktor Úr/Nő! A diagnózisom szerint jelzett mitralis prolapsuson kívül kóros eltérés nem látható. Versenyszerűen sportolok, heti 3...
A mitralis prolapsus elmúlhat e?
Tisztelt Dr Úr! Többször diagnosztizáltak nálam mitrális prolapsust (szívkatéteres vizsgálattal) . Jelenleg külföldön dolgozok, itt csináltak...