• Lábszárfájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Reumatoid arthritises beteg vagyok, 2 éve biológiai terápiát kapok. Izületeimet izotóppal is kezelték, szinte mindenhol, beleértve a lábamat is. Kb.2 éve megmagyarázhatatlan fájdalamat érzek a bal lábszárcsontomban, és környékén. A szűrővizsgálatok (röntgen, és érvizsgálat) nem mutattak ki szervi elváltozást. A szteroidok és a mozgásszegény életmód hatására sajnálatos módon kb. 25 kilót hiztam, igy cukorbetegség is kialakult. Vizsgáltak ortopédián, reumatológián, ideggyógyászaton (ahol neuropátiát) állapitottak meg, és most legujabban arra vezetik vissza a fájdalmat, hogy diabeteszes szövődmény lépett fel a lábamban. A betegségre jellemző tünetek, hogy kb. 100-300 méter után annyira fáj a lábam, hogy le kell ülnöm. kb. 10 perc pihenés után a fájdalom oldódik, és ujabb szakaszt tudok megtenni, utána ismét jöhet a legközelebbi pad...Igy telik az életem kb 2 éve....Borzsasztóan el vagyok keseredve, ugyanis egyedülálló (özvegyasszony) vagyok, és a mindennapi életvitelemben ez a betegség(bevásárlás, ügyintézés, stb.) jobban akadályoz, mint az alapbetegségem... Mit tanácsol, hova forduljak a panaszommal? Válaszát előre is nagyon köszönöm. Zsuzsa

        WEBBeteg szakértő válasza a lábszárfájdalom témában

        Kedves kérdező!


        A séta közben jelentkező, pihenésre szűnő lábszárfájdalom leginkább érbetegségre gyanús, a szteroidszedés, cukorbetegség egyébként is hajlamosít érszűkületre. A fájdalomhoz hozzájárulhat maga a neuropátia (idegbántalom) is, illetve okozhatnák mozgásszervi, csonteltérések, de elmondása szerint ezt ortopédus, reumatológus kizárta. Nem tudom, mit értett érvizsgálat alatt (Doppler vagy érfestés történt? ), de még angiológiai szakrendelés felkeresése segíthet a panaszok hátterének tisztázásában.

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        Dr. Bene Orsolya
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-27 22:32:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 19., 08:48

      • Kérdések és válaszok a témakörben: