• TSH, pajzsmirigy probléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Dr.Fáklya Mónika és Dr. Bene Orsolya!

        Köszönöm, hogy ketten is válaszoltak levelemre! Küldeném ami lemaradt:

        Vérkép(2008nov.):HGB 127 g/l ref.t:120-160,   HCT 0, 364 L/L ref.t: 0, 36-0, 48, EO% 5, 6% ref.t: 1-5, Vvt.süllyedés 4 mm/óra ref.t:1-20, vércukor 5, 29 mmol/L ref.t:3, 5-5, 9, GPT-L 8 U/L ref.t: 10-36, SGOT 11 U/L ref.t: 10-30, Se koleszterin 4, 54 mmol/L ref.t: 3, 9-5, 2, koleszterin HDL-C 1, 56mmol/L rerf.t: 0, 86-1, 4,. Se vas 7, 8umol/L ref.t: 8, 8-27, Indirekt bilirubin 5, 3 umol/L ref.t:12, 5-16, 5, Vizelet negatív.

        Kardio. Lelet kiegészítése: palpitatio, prolapsusvalvulae mitralis, insufficientia valvulae bicuspidalis, TI:I-II, MI: II. Elnézést azt nem írtam, hogy a Holter alatt nem szedtem a concort és amikor a pul.180 volt, akkor 1 perces könnyü-lassú futás(kiskutyával játszottam a kertben)csak rosszul éreztem magam,  a lábam is elgyengült hamar.

        Véleménynél még annyi: vizsgálat során „spor. SVES látszott magas fr. Menet mellett.Ez mit jelent?

        Mi okoz még tejcsöpögést a p.m. alulmük. kívűl? Ha már a tej is csöpög(2éve), akkor az mennyire emelkedett PRL szintet sejtet? (nem szoptatok, nem vagyok terhes, nem szedek a concoron(2hónapja szedem) kívűl semmit, semmilyen élvezeti cikkel nem károsítom magam).

        Az agyalapi mirigy esetleges túlmökédése(mint említí), esetemben kizárható vagy fennál a lehetősége? Ezt az okot esetleg daganatot, sima vérvétellel ki lehet zárni?

        Elnézést kérek a sok kérdésért! Csak sajnos nem most kezdődtek a bajaim, és kissé el vagyok keseredve.

        Köszönöm előre is válaszát/válaszukat!

        Tisztelettel:Gabriella

        WEBBeteg szakértő válasza a magas pulzus témában

        Kedves Gabriella!


        Ismét csak a kardiológiai részre válaszolnék. A Holter alapján a Concor jó választásnak tűnik. A laborokban nem látszik vérszegénység, a süllyedés sem gyorsult, az ultrahang csak a prolapsust és a visszaengedést mutatja (ez utóbbi mindenesetre rendszeres kontrollt igényel). Terhelésre normálisan is emelkedik a pulzusszám, bár, ha csak kisebb mozgásra alakult ki 180/perces pulzus, az csökkent terhelhetőségre utalhat. A Holteren jelzett SVES-ek supraventricularis (azaz nem kamrai eredetű) extraszisztolékat jelentenek, ezek a normálisnál korábban előforduló szívizom-összehúzódásokat eredményeznek, egészségesekben is előfordulnak, mitralis prolapsus esetén kissé gyakrabban. A "menet", vagy futam gyors egymásutánban jelentkező extraszisztolékat jelöl, a korábbi leírásban ez 5-tagúként szerepel - ennyiből nehéz megmondani, ez pontosan milyen jellegű ritmuszavar, de valószínűleg nem is igényel speciális teendőt, és a Concor csökkenteni is fogja az előfordulását. Érdemes lenne egy kontroll Holtert csináltatni néhány hét múlva, ha van rá lehetőség.
        Mindezek mellett továbbra is indokolt az endokrinológiai kivizsgálás, az endokrinológus által felvetett vérvételek elvégzése a pajzsmirigy-eltérés, a tejcsorgás kivizsgálása céljából.

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya

        Kedves Gabriella!
         
        Tejcsorgást magas prolactin szint okozhat, amit vérvétellel tudnak nézni. Ezt a hormont az agyalapi mirigy termeli, és ha magas a szint az ottani problémát jelent.
        Ha indokolt, akkor az agyalapi mirigy MRI vizsgálata is szóba jön majd az eredmények függvényében.
         
        Mindenképpen keressen fel endokrinológust.

         

        Üdvözlettel: Dr. Fáklya Mónika, endokrinológus, gyermekgyógyász

        Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.

        Dr. Bene Orsolya
        Orvos Itt kérdezhet

         WEBBeteg Szakértő

        Kérdés: 2009-03-27 21:25:30; Megválaszolva: 2011. szeptember 16., 09:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Jó napot! Időnként pitvar fabrikáló beteg vagyok. Mao nap többször éreztem beütéseket a mellkasomban de nem hasonlitott a fabrikáláskor jelentkezőre. II.elvezetésen egy egyszerű ekg csináltam magamon és amikor a beütés jelentkezik a...
        Tisztelt Doktornő! 1 hónapja voltam kardiológiai kivizsgáláson, mivel nem vagyok élsportoló (bár igyekszem mozogni) és a pulzusom éjjel akár 33-ig is lemegy, nappal átlagosan 48 és általában 70-ig szokott felmenni. Ezenkívül fáradékonyabb...
        Tisztelt Doktornő! A múltkori kérdésre kapott válaszát megfogadva meglátogattam egy kardiológiai rendelést, ahol szakorvosi viszgálatot, EKG és terheléses EKG, valamint szívultrahang vizsgálatot végeztek rajtam. Egyetért-e Ön is azzal, hogy...
        Kedves Doktornő! Két ultrahang felvétel készült ,3 nap különbséggel.Azt nem értem az elsőn ,csaknem teljes elzáródás van ,bal kamra kiáramló részén,a nyomás 80 hgmm a kamrában , a második leleten már csak 12hgmm .Hová lett a szűkület...
        Üdv, A problémám az lenne hogy vagy 20éve fizikai munkát végzek. Ami 8-10 orák voltak sokszor nem aludtam szemem körül fekete beeset . Vagy 3 éve de nem emlékszem mikor kezdődöt hogy fáj a szívem általábban ha meg pihenek éjszaka tul...
        Tisztelt Doktornő! Örülök hogy ilyen hamar választ kaptam. Ha nem ment át a kép akkor inkább bemásolom a leletem. Aorta gyök: 33 Aorta bill.szep: 12mm. Aorta asc: 35mm. Bal pitvar: 35mm. Jobb kamra 36mm. Septum ed/es : 10/13mm. Bal kamra ed/es :...
        Tisztelt Doktornő! 23 éves férfi vagyok, az elmúlt 4-5 évben az egyetemi tanulmányai miatt stresszes, mozgásszegény életmódot éltem/élek. Túlsúlyom is van ebből kifolyólag (179 cm-98 kg), amin már dolgozom. Egyáltalán nem iszom és nem...
        Tisztelt Doktornő! Szívultrahang vizsgálaton voltam! Azt mondta az orvos van enyhe aorta meszesedésem. Ez az állapot mennyire veszélyes? Mióta megtudtam nagyon ideges vagyok nem tudok nyugodtan aludni. Beszéltem egy hölgyel forumon ő most 65 eves...
        Jó napot, Úgy érzem hogy vérkeringési vagy valamilyen érrendszeri problémám van. Lehajoláskor, futáskor, biciklizéskor, dohányzáskor, kávé fogyasztásánál, vagy valamilyen vérkeringést serkentő tevékenységnél, vagy vérkeringést...
        November végén heveny szívizomgyulladásom volt. Sürgősséggel szívkatéterezést végeztek rajtam, hogy kizárják a vérrög elzáródást. Azóta a leleteim jók lettek, most voltam kontrollon. Az ultrahang alapján ép viszonyok lettek...