• Műtét után

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm!
        A kérdésem a következö lenne! Ha egyszer elkezdtem szedni a koleszterin csökkentöt akkor azt egy életen át kell szednem? Ehhez szeretnék egy kis kortörténetet irni magamról!
        25éves vagyok soha életembe nem volt gondom a koleszterinemmel átlagossan az eredményeim:koleszterin:4.5mmol/l triglicerid:1.96mmol/l
        DE 2008.12.08-án St.p.aorta gyök rekonstrukció és aorta ascendens plasztica , HLP., Obesitas ,MPS, Cor hypert
        tehát ez minden rendben zajlott ott sem volt még semmi gondom !
        DE a rehabilitácion kicsit megemelkedett a koleszterinem:5.21mmol/l
        és a trigliceridem :2.27mmol/l ekkor keztem el szedni az Atoris 10mg-os koleszterin csökkentöt!
        Válaszát elöre is köszönöm !
        Tisztelettel: Anita

        WEBBeteg szakértő válasza a koleszterinszint témában

        Kedves Anita!

        Önmagában a fenti beavatkozás nem igényelne agresszív vérzsírcsökkentést, a 10 mg Atoris egyébként sem nagy dózis. Elképzelhető, hogy diétával (kalóriabevitel csökkentése, sovány húsok, halak, zöldségek fogyasztása, telítetlen zsírsavakat tartalmazó növényi olajok használata) és egy kis fogyással (a diagnózisok között túlsúly is szerepel) normalizálódik a koleszterin- és trigliceridszint, és a gyógyszer elhagyása megpróbálható lesz.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-15 19:25:09; Megválaszolva: 2011. szeptember 14., 14:39

      • Kérdések és válaszok a témakörben: