• Szapora pulzus, alacsony vérnyomás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 18 éves lány vagyok  és van egy olyan problémám hogy nagyon szapora a pulzusom és alacsony a vérnyomásom..voltam minden féle kivizsgáláson és semmilyen eltértést nem találtak nálam tavaly szívemet is megnézték és az is normális volt! Mi lehet az oka a magas pulzusnak?..és mit tudnék ellenne csinálni?...

        WEBBeteg szakértő válasza a szapora pulzus témában

        Kedves kérdező!

        Szapora pulzust számos dolog okozhat. Ide tartozik a lázas állapot, fertőzés, terhelés, stressz - ezek átmenetileg emelhetik a pulzusszámot. A szívfrekvencia fokozódhat terhesség, pajzsmirigy-túlműködés során is, valamint folyadékhiány/kiszáradás, vérszegénység miatt. A pulzusszám különféle ritmuszavarok miatt, valamint szív- és tüdőbetegségekben is emelkedhet, de gyógyszerek mellékhatásaként is jelentkezhet szapora szívdobogás.

        Írta, hogy túl van mindenféle vizsgálatokon, kardiológián is vizsgálták (esetleg 24 órás Holter EKG megpróbálható a pulzusszám napközbeni változásának követésére, ha eddig nem történt), feltételezem, vérvételek is történtek (a leggyakoribb okok, mint a vérszegénység és a pajzsmirigy-eltérés, ilyen úton kizárhatók).

        Ha nincs eltérés (fiatal nőknél egyébként is gyakran előfordul gyorsabb pulzus), megpróbálható rendszeres testmozgás is (bár ez utóbbi átmenetileg emeli a pulzusszámot, hosszú távon annak csökkenését eredményezheti), valamint az alacsony vérnyomás miatt a bővebb folyadékbevitel is.

        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-09 19:18:48; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 15:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés