• Szívdobogás2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr. Bene Orsolya! Köszönöm a válaszát az előző kérdésemre. Hogy esetleg egy kicsit pontosabb képet adják, válaszolnék a nyitva maradt kérdésekre. Szóval 31 vagyok, nincs káros szenvedélyem, a vérnyomásom ahányszor eddig mérték mindig jónak számított, 120/70 v. 40 körül volt. A pulzusszámom 95-100 körül van, ha mostanában nézem. A dobogás általában hosszú ideig tart, és folyamatos, akár majdnem egész napon át. Egyébiránt eléggé nyüzsgős ember vagyok, de annyira talán mégsem, hogy még nyugalmi állapotban is ilyen erősen érezzem a dobogást. Köszönöm, ha újra válaszol! Üdvözlettel: Takács Katalin

        WEBBeteg szakértő válasza a magas pulzus témában

        Kedves Katalin!

        Köszönöm a kiegészítő információkat. Az Ön által írt nyugalmi pulzusszám valóban magas. Ennek hátterében valamilyen okot kell keresni, csak azután jelenthetjük ki, hogy a stressz okozza a szívfrekvencia emelkedését. Továbbra is azt javaslom, hogy történjen vérvétel pajzsmirigy-túlműködés, vérszegénység irányában, de érdemes lenne egy kardiológiai vizsgálatot is végezni (12 elvezetéses EKG, 24 órás Holter a pulzusszám napközbeni változásának megítélésére, szívultrahang a billentyűeltérések kizárására és a kamrafunkció felmérésére). Elképzelhető, hogy nem igazolódik különösebb eltérés, ekkor marad a stresszoldás (nem feltétlenül nyugtatók szedésére kell gondolni), a rendszeres testmozgás, ill. kezelőorvosa, ha úgy ítéli meg, pulzuscsökkentő gyógyszert írhat fel.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-05 19:09:49; Megválaszolva: 2011. szeptember 12., 14:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés