• Magas pulzus

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        en egy 27 eves lany vagyok egy eve alapitotak meg hogy az egyik szivbillentyum elvan vekonyodva es ezert magas a pulzusom szedek ra huma pronolt ami nagyon jo bevalt mert az elott azt hittek hogy panik rohamom van de nem szeretnem tudni hogy ehez a gyogyszerhez szedhetek e eleniumot mivel szombaton repülok .a masik az hogy ebbe bele lehet e halni vagy valami komolyabb bajom lehet e felek kicsit mivel szombaton repülök amerikaba kerem segitsennek koszonom elore is beata

        WEBBeteg szakértő válasza a magas pulzus témában

        Kedves kérdező!

        A leírás alapján úgy sejtem, mitralis prolapsusa van. A mitralis billentyűnek az a szerepe, hogy a bal pitvarból a bal kamra felé terelje a vért, a kamra összehúzódásakor pedig megakadályozza a vér visszafolyását a pitvar felé. Prolapsus során a billentyű, és az azt kifeszítő ínhúrok (mint a vitorlát feszítő kötelek) lazábbak, így a billentyű visszacsapódik kissé a pitvar felé, és ez több-kevesebb vér visszaengedésével jár. Az eltérés önmagában nem veszélyes, viszont a billentyűt tartó ínhúrok és szemölcsizmok megváltozott feszülése miatt kellemetlen tünetekkel társulhat. Előfordulhat, hogy a billentyűn jelentős visszafolyás (regurgitáció, insuffitientia)  alakul ki, ebben az esetben műtéti korrekcióra lehet szükség. Ne aggódjon, kezelőorvosa biztosan elmondta volna, ha ez utóbbi áll fenn, nyugodtan utazzon, ettől függetlenül rendszeres kontroll javasolt.


        Az Eleniummal nincs sok tapasztalatom. Általánosságban elmondható, hogy altatók, nyugtatók a béta-blokkoló gyógyszerek (mint amilyen a Huma-Pronol is) vérnyomáscsökkentő hatását erősíthetik, így használatuk során fokozott óvatosság javasolt.

        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-03-03 19:39:44; Megválaszolva: 2011. szeptember 09., 15:00

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés