Erős szívdobogás

Tisztelt Webdoktor! Már kiskorom óta elég magas a vérnyomáson, ami olyan 150/80-as érték szokott lenni! Körülbelül egy éve szedek vérnyomáscsökkentőt, ami úgy néz ki, hogy eddig bevált! Csak van egy olyan problémám, hogy mostanában egyre gyakrabban érzem, hogy igen erőteljesen ver a szívem, nem gyorsan mert mind a 2 alkalommal 72-es értéket mértem, csak a fülemben lüktet, a karomban, és a hasamban is érzem! Ez mitől van? Lehet, hogy másik vérnyomás csökkentő kellene? Előre is köszönöm a válaszát!

WEBBeteg Szakértő válasza erős szívdobogás témában

Tisztelt Kérdező! A 150/80-as érték valóban még mindig nem ideális. Lehetséges, hogy vérnyomáskiugrások állnak a panaszok között. Ha panaszai vannak, mérje meg vérnyomását, de ezen kívül még naponta legalább kétszer, és ha 140/90 Hmm-nél nagyobb értékeket mér, a kezelés módosítására lesz szükség, és ebben az esetben kardiológusát fel kellene keresnie., De a magas vérnyomáson kvül egyéb szív-és érrendszeri problémák, akár ritmuszavar is okozahatja panaszait, és gyakori ismétlődés esetén orvosi vizsgálatra lesz szükség. Dr. Jóna Angelika

Megválaszolva: 2008. december 11.

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Erős szívdobogás
Tisztelt Doktornő!, Amióta megszültem második gyermekem (11 hónapja), gyakran előfordul, hogy bár nem gyors a szívverésem, mégis annyira erőteljesnek érzem...
Szívdobogás és bal kéz zsibbadása este
Tisztelt Doktor! Néhány hete érzem, hogy időnként (főleg este, lefekvés után) nagyon erős a szívdobogásom. Kicsit zsiborog a bal kezem is, és a mellkasom is...
Mitrális insufficientia
Bal oldalon jelentkező bordák menti...
Negatív T hullám az EKG-n
K2 vitamin -trombofília
Üdvözletem! Genetikai vizsgálaton kiderült, hogy fokozott hajlamom van trombòzisra (VTE). A vizsgálatban a R506Q génváltozat kimutatásra került, ami...