Erős szívdobogás

Tisztelt Webdoktor! Már kiskorom óta elég magas a vérnyomáson ami olyan 150/80-as érték szokott lenni! Körülbelül egy éve szedek vérnyomáscsökkentőt, ami úgy néz ki hogy eddig bevált! Csak van egy olyan problémám, hogy mostanában egyre gyakrabban érzem, hogy igen erőteljesen ver a szívem, nem gyorsan mert mind a 2 alkalommal 72-es értéket mértem, csak a fülemben lüktet, a karomban, és a hasamban is érzem! Ez mitől van? Lehet, hogy másik vérnyomás csökkentő kellene? Előre is köszönöm a válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza erős szívdobogás témában

Tisztelt Kérdező!

A 150/80-as érték valóban még mindig nem ideális. Lehetséges, hogy vérnyomáskiugrások állnak a panaszok között. Ha panaszai vannak, mérje meg vérnyomását, de ezen kívül még naponta legalább kétszer, és ha 140/90 Hmm-nél nagyobb értékeket mér, a kezelés módosítására lesz szükség, és ebben az esetben kardiológusát fel kellene keresnie. De a magas vérnyomáson kvül egyéb szív-és érrendszeri problémák, akár ritmuszavar is okozahatja panaszait, és gyakori ismétlődés esetén orvosi vizsgálatra lesz szükség.

Dr. Jóna Angelika

Kérdés: 2008. december 11., 22:38; Megválaszolva: 2008. december 11., 22:38
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás