• Ritmus zavar ?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Egy 21 éves fiú vagyok a problémám kb. 5 éve kezdődött, fokozatosan kialakuló gyors szívveréssel. A gyors pulzus mellé gyengeség is társult.Ez kb.2órán keresztül tartott,

        borzalmas volt. Ezek után kardiológiai vizsgálatokat végeztek (ultrahang,ekg), kóros elváltozást nem találtak. A tüneteim  havonta legalább egyszer jelenkeznek a mai napig is.Rendszeresen sportolok, és nem dohányzok. Komolyan vegyem ezeket a rohamokat?  Esetleg pszichés tünetek?       

        Válaszát köszönöm!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a szapora pulzus témában

        Kedves Kérdező!

        Panasza hátterében több dolog is állhat, a pszichés okot csak végső esetben, kizárásos alapon lehet lehet rásütni. Szapora pulzusszámot okozhat vérszegénység, fertőzés, pajzsmirigy-túlműködés is, bár ezek mellett inkább tartósan magasabb a pulzus (mindenesetre vérvétellel kizárhatók). Fontos lenne egy panasz alatti EKG rögzítése, hogy azon ténylegesen magasabb pulzusszám látható-e, mennyi a szívfrekvencia, illetve milyen típusú ritmus látható ilyenkor. Ebben pl. 24 órás EKG segíthet, bár ha a ritmuszavarok ritkán jelentkeznek, nem biztos, hogy mutat eltérést. Ilyenkor, ha elérhető, esemény monitor vagy transztelefonos EKG nyújthat információt.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-23 21:17:40; Megválaszolva: 2011. szeptember 08., 09:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés