• Szimpla vérnyomásgondok?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő / Doktor Úr!!!

        Nagyon bizonytalan vagyok.Apukám már karácsony óta rosszul van a vérnyomása miatt,de nem vagyok benne biztos,hogy csak szimpla vérnyomás miatt lenne rosszul.Szerintem valami más van a háttérben.Ő most 61 éves és körülbelül 12 éve volt egy agyvérzése.(Ezáltal a beszédközpontja sérült,de megúszta annyival,hogy néha körülírja a szavakat,ha nem jut eszébe,de előtte újra tanult írni és olvasni).Semmi baj nem volt vele eddig,de karácsony óta sűrűn rosszul van.Szent este nagyon rosszul volt,mert 230 volt a vérnyomása és kihívtuk az ügyeletes orvost hozzá.Ő adott neki vérnyomáscsökkentőt és jobban lett.Másnap újra rosszul lett és ez így folytatódott tovább.Szilveszter előtt beutalta a háziorvos a kórházba és ott azt mondták,hogy pszichés alapon van ez a dolog.Már a betegsége óta (agyvérzés óta) szedte a gyógyszereit (lotenzin,betaloc és timolin).Azt hiszem ezeket.Visszament a háziorvoshoz és erősebb lotenzint adott neki és egy enyhe nyugtatót.De nem volt jó,mert felment a vérnyomása így is.Most már a harmadik féle gyógyszert szedi,de ez sem vált be.Félek,hogy valami más van a háttérben.Orvoshoz nem lehet elvinni,mert nagyon makacs.Iszik vérnyomás csökkentő teákat is.Egyik pillanatban semmi baja, a másikban meg azt mondja,hogy magas a vérnyomása,mert azt érzi, akkor megméri és tényleg magas.Ilyenkor azt mondja,hogy olyan furcsán érzi magát és fáj a feje,mintha valami nyomná,feszítené belülről.

        Kérem segítsen!!! Előre is nagyon szépen köszönöm!!!!

         

        WEBBeteg szakértő válasza a vérnyomás, rosszulét témában

        Kedves kérdező!

        Fontos lenne a vérnyomás mielőbbi rendezése. Ha korábban előfordult agyi történés, egy következő esemény előfordulásának esélye nagyobb, ennek pedig a vérnyomásingadozás, a vérnyomáskiugrások is kedveznek. Nem írja, a beutalás során milyen vizsgálatok történtek. Az, hogy korábban jók voltak az értékek, és most hirtelen lettek kiugróak, valóban felveti annak a lehetőségét, hogy valami más is áll a háttérben. Ez gyakran valamilyen hormonális eltérés (pajzsmirigy, mellékvese-hormonok - ezek vérvétellel, vizeletvizsgálattal deríthetők fel), vesebetegség, veseartéria szűkülete lehet, de a magasvérnyomást súlyosbíthatja pl. alvási apnoe is (főleg túlsúlyos férfiaknál merül fel, akik horkolnak, és a hozzátartozók éjszakai  légzéskimaradásról számolnak be). Emellett a Lotensin+ Betaloc kombinációt is ki lehet még egészíteni (a Timonil nem vérnyomáscsökkentő). Mindenképpen rá kellene beszélni édesapját egy részletes kivizsgálásra, mielőtt komolyabb szövődmény alakul ki.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-21 18:24:51; Megválaszolva: 2011. szeptember 07., 14:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: