• Embólia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Web Doktor !

        Kérem a segítségét és tanácsát az alábbi problémámban. 2006- ban bal alsóvégtagban mélyvénás trombózisom volt / lábon kihordott, később szcintigráfiával igazolt / , 2007. nyarán 6 tüdőszektorban  mikróembóliám, amely lezajlottként került dokumentálásra a tüdő szcintigráfiai leleten. Tüdő CT negatív. Syncumárt szedek 2007 - től.További betegségek Pajzsmirigy túlmőködés 1 tbl Metothyrinnel 2009. januárban jó volt az eredményem, TSH. Ezenkívül még nőgyógyászati vérzészavaromra napi 5 mg Orgametrilt szedek. Endoscópos vizsgálat után az újabb baj Reflux, amelyre Lansoptol  30 mg a gyógyszerem.És folytatódik  a problémám vashiányos anaemiával Ferrograd Folic /, emelkedett  RR / Covarex combi /, túlsúly. A bal lábam dagad, oedémás, gyakran fájdalmas. Egyébként dolgozom, tanulok és igyekszem "jól lenni ", a közeljövőben hosszú repülőúttal kaptam egy lehetőséget Bali szigetére eljutni.Örömömet ambivalens érzések bizonytalanítják el, hogy a fentiekben leírt  eü. problémáim mellett, jó döntés az utazás? . Hogyan készüljek fel ? Tudom, hogy a repülőn óránként fel kell állnom a vénás keringés helyreállítása miatt. Kérem segítségét, 2 kisgyermekes 40 éves nő vagyok.

                                                                               Tisztelettel: Kira

        WEBBeteg szakértő válasza a trombózis témában

        Tisztelt Kérdező!

        Nagyon fontos, hogy az INR terápiás tartományban legyen az utazáskor, és a repülőút során használjon fáslit vagy II.kompressziós fokozatú harisnyát. Igyon sok folyadékot, próbáljon fogyni, ússzon. A repülőút során mozgassa a lábát, óránként álljon fel, járkáljon.

         Dr. Bodnár Edina


         Tisztelt kérdező!

        A jól kezelt pajzsmirigy-betegség, a vashiány és a reflux ne tántorítsa el az utazástól. Ha INR értéke megfelelő (2,5 körüli), akkor a trombózis kialakulásának is jelentősen csökken az esélye, de az út során ajánlatos kompressziós harisnya viselése, ill. ülő helyzetben is elvégezhető a lábak tornáztatása. A lábdagadás ellen a felpolcolás lenne jó megoldás, bár ez repülőn valószínűleg nehezen megoldható. Valószínűleg a jól beállított vérnyomás sem fog gondot okozni, bár a hosszú út miatt felborulhat a bioritmus, és ezzel a vérnyomás is változhat. Ha hajlamos vérnyomáskiugrásra, pl. Tensiomin tablettát vigyen magával (szétrágva relatíve gyorsan, de a Cordaflexnél talán kissé kíméletesebben csökkenti a vérnyomást).

        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya

         

         

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-12 22:29:56; Megválaszolva: 2011. szeptember 05., 06:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés