Gyors szívverés

Kedves Angelika! Köszönöm előző válaszát, nagyon sokat segített vele. Megint voltam orvosnál és a rosszulléteim Ő szerinte nincsenek összefüggésben az aortabillentyű megvastagodással.Esténként szoktam rosszul lenni (Nagyon magas pulzus, fájó mellkas, légszomj, szédülés) , bár egész nap nagyon szapora a pulzusom.Csinált Holter -vizsgálatot, az is csak az egész napos gyors szívverést mutatta ki, éjszaka viszont normál szintre csökken. Azt mondta szép egyenletesen, szabályosan ver.Orvosom szívizom őszehúzódás csökkentő gyógyszert írt fel.Kérdésem, hogy mitől lehet ez, lehet a mozgáshiánytól? Köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza magas pulzus témában

Kedves kérdező!

Örülök, hogy nincs komolyabb gond a billentyűvel, remélem, Ön is megnyugodott. A magas pulzusért felelhet még vérszegénység, pajzsmirigy-túlműködés (ezek vérvétellel kizárhatók) , de az, hogy éjjel visszatér a normál szintre a pulzuszám, felvetik a napközbeni stressz, ill. az "edzetlenség" szerepét is. A sport, a mozgás olyan változásokat indít el a vegetatív idegrendszerben, amely a pulzusszám csökkentését eredményezi (bár a terhelés során a szívfrekvencia emelkedik) , emellett jó hatással van az anyagcserére, segíthet a stresszoldásban. Nem kell nagy terheléssel kezdeni, kezdetben egy kis séta (gyorsabb tempóban) is elég, de jó hatású lehet az úszás, kerékpározás is.

Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. február 10., 21:53; Megválaszolva: 2011. szeptember 02., 12:35
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
magas pulzusszám
Kedves Doktornő az alábbiakban szeretném kérni segítségét: Az utóbbi időben emelkedett a pulzusszámom, gyakran 80 és 90 körül van, amint...
Fizikai terheléses problémák...
Tisztelt Doktornő! 2014 novemberében katéteres ablációm volt WPW miatt. A betegség rejtett volt, nem látszott az ekg-n, csak tüneteket okozott, az...
Magas Pulzus
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Szeretnék elkezdeni sportolni, abban szeretném a segítségét kérni, hogy magas pulzussal bármilyen sportot űzhetek? Pl.: ...
Magas pulzus és alacsony vérnyomás
Tisztelt szakértő! 21 éves, egyetemista lány vagyok. Általában jellemző nálam a normálnál magasabb pulzusszám (95-107, de volt 120 körül is) ...
Nebilet tabletta helyett terhesség...
Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Szeretném a segítségét kérni: Mitralis prolapsus okozta magas pluzus miatt Nebilet tablettát szedek (napi 2x1/2...