• hideg kéz

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő! Csak érdeklődésből kérdezném, hogy minek a következménye lehet az a jelenség, mely során pl.: számítógépezés közben az egért mozgató kéz jéghideg, míg a másik normális meleg? Köszönöm. Tisztelettel: R. Cynthia

        WEBBeteg szakértő válasza a hideg kéz témában

        Kedves kérdező!


        Panasza hátterében valamilyen keringési zavar állhat. Mivel panasza egyoldali, a kart, kézfejet ellátó artéria szűkülete, vagy összenyomatása jöhet szóba. Az egyoldali Raynaud-jelenség ritka (ez többnyire kötőszöveti betegségekhez társuló, de önmagában is előforduló, a kézujjak elsápadásával, ellilulásával, esetleg fájdalmával járó eltérés, melyet a kiserek összehúzódása, görcse okoz, ezt stressz, hideg provokálhatja). A legvalószínűbb ok az, hogy az egér használatakor keze sokáig van kissé hátrafeszített pozícióban, emiatt kerülnek a csuklónál futó artériák nyomás alá, s ez okozza a kézfej hidegségét. Ha más helyzetben is jelentkezik ez a jelenség, érdemes egy Doppler ultrahangot végeztetni az esetleges érszűkület kizárására.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya

         


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-02-02 21:07:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 30., 20:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés