Re: Laboreredmény

Tisztelt Dr nő! vérvételen voltam az eredményeim a következők:Se koleszterin: 6, 5 triglicerid: 2, 31 LDL kol: 4, 01, SeGGTP170, C-reaktív protein megh: 13, 20 trombocyta: 468 Csak azokat az értkékeket írtam le ami a normálistól magasabb! Kérdésem hogy ezek az eredmények mért magasabbak és mit kell tennem a továbbiakban! Voltam ultrahangon Hasi (de nem találtak semmit csak annyi van írva hogy a hepar mérsékelten nagyobb! Évek óta szívbeteg vagyok és gyógyszereket szedek véralvadás gátlót keringés javítót Okozhatják a gyógyszerek?

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza laboreredmény témában

Kedves kérdező!

A koleszterin, a triglicerid, az LDL-koleszterin mind vérzsírok, ezek magas értéke fontos kockázati tényező az érelmeszesedés, a koszorúér-szűkület szempontjából, emiatt diéta (zsíros, cukros ételek kerülése, sovány húsok, halak, sok zöldség, gyümölcs fogyasztása, növényi olajok használta) és valószínűleg gyógyszer szedése is indokolt.

A GGT egy főleg májban előforduló enzim, szintje emelkedhet a különféle gyógyszerek miatt is, ill. alkohol hatására, epeúti megbetegedésekben (pangás, májgyulladás, májzsugor kapcsán általában a többi májenzim, GOT, GPT szintje is megemelkedik, ezekre az ultrahang sem utal) .

A thrombocyta/vérlemezkeszám megemelkedhet vérképzőszervi betegségekben, vérszegénységben, műtétek után, illetve gyulladásos állapotokban. A CRP szintén gyulladás, sérülések kapcsán emelkedik meg. Ez utóbbi 2 érték alapján felmerül a szervezetben gyulladásos góc jelenléte (ez lehet akár egy gyulladt fog, ízületi gyulladás is) , a továbbiakban ennek felkutatása jön szóba, ezzel kapcsolatosan konzultáljon kezelőorvosával.

Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. február 04., 21:34; Megválaszolva: 2009. február 04., 21:34
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Vészhelyzet?
Tisztelt webdoktor! Először is szeretném megköszönni, hogy létrehozták ezt az oldalt, és, hogy önök orvosok-szakértők a rendelkezésünkre...
Laboreredmény: a csillag súlyos...
Tisztelt doktor úr/nő! A laboreredményemről szeretnék megtudni van bennem néhány csillag, ezek súlyos tünetek? magas ahúgysav, koleszterin...
Lad stent re-stenosis
Pitvarfibrilláció
Hirtelen szívleállás