• Szúró mellkas.

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Szilágyiné.M Anna vagyok .2007-ben terhességem alatt derült ki,hogy szívbázis feletti syst zörejem van.Kardiológiai ellenőrzés mellett viselhettem ki a terheségem.De mostanra már panaszaim is vannak.2009.01.12-én volt a legrosszabb,délelőtt kezdődött szívszúrással egészen a váll alatti részig de olyan fájdalom szerű is volt ez az érzés.Közben azt érezttem mintha fellennék dopingolva.Azt még meg emliteném,hogy a hugom a 3-dikon lakik ,mire felérek hozzá  alig kapok levegőt a testemből kimegy az erő de legfőképp a lábaimból,azon kivűl végtag zsibadás is jellentkezik ,de az már évek óta. Kérdésem ,hogy milyen betegséggel állok szemben és mit kell tennem?Köszönettel Szné M Anna

        WEBBeteg szakértő válasza a szúró mellkas témában

        Kedves Anna!


        Kérdéséből nem derül ki, mit találtak a terhessége alatt a kardiológusok a zörej hátterében. Zörejt okozhatnak a szívbillentyűk betegségei (szűkületük vagy nem megfelelő záródásuk, esetleg a billentyűk szerkezeti „lazasága”), fejlődési rendellenességek. Az eltérés mértéke változó lehet, bizonyos esetekben csak rendszeres ellenőrzésre van szükség és gyógyszerek szedését javasoljuk, máskor akár komolyabb beavatkozás is indokolt lehet. Az előzményeket tekintve, valamint a frissen jelentkező panaszok, a csökkent terhelhetőség és a mellkasi fájdalom (ami nem feltétlenül szív eredetű, de ennek megállapítása látatlanul nehéz) miatt javaslom, keressen fel ismét kardiológust, aki eldönti, történt-e változás a szív állapotában.
        A végtagzsibbadás miatt ideggyógyászati vizsgálat jön szóba.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-13 21:33:40; Megválaszolva: 2011. augusztus 25., 07:54

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés