• EKG

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        33 éves nő  vagyok  egy  hete voltam egy rutinvizsgálaton ahol ekg -is csináltak.

        Az eredmény  myocardi lis ishemia , feltehetőleg myocardium károsodás .Komplett balszár blokk. 

        R-R  tipus 

        Freg:9o min      P:xxx ms     PQ: xxx  ms 

        QRS: 12o ms   QT : 39o  ms     QT:477 ms 

        P-ax:xxx          QRSax:-32          T-ax   1    

        A háziorvosom további vizsgálatokra küldőt.De a lelethez nem füzőtt magyarázatot.Én pedig szeretném tudni mit jelent ez a lelet mivel apukám nagyon súyos szivbeteg  volt .Előre is köszönöm a türelmét. 

        WEBBeteg szakértő válasza a EKG eredmény témában

        Kedves kérdező!


        Leegyszerűsítve, egy ingervezető rendszer „elektromos vezetékekként” behálózza a szívet, az ezen terjedő impulzusok hozzák létre a szívizomzat összehangolt összehúzódását, melynek következtében a vér a szív üregeiből a verőerekbe kerül. Ennek a hálózatnak részét képezi az ún. jobb és bal Tawara-szár. Ha ennek a rendszernek valamelyik része nem megfelelően működik, annak látható jele van az elektrokardiogramon, vagyis az EKG-n. Az Ön esetében ez a bal Tawara szár vezetési zavarát, azaz blokkját jelenti.
        Ez nem feltétlenül társul szívbetegséghez, előfordul, hogy szárblokk hátterében nem mutatható ki egyéb eltérés, gyakran azonban ez az elváltozás a szívizomzat valamilyen károsodása miatt jön létre (többek között koszorúér-betegség, infarktus, korábbi szívizomgyulladás, ill. szívizom-betegségek, ún. cardiomyopathiák okozhatnak ilyet).
        Mivel Ön fiatal, és a leírtak alapján feltételezem, hogy panaszmentes, ne aggódjon, azonban a fenti okok kizárása miatt mindenképpen indokoltnak tartom a további vizsgálatokat.


        Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-01-14 20:38:39; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 18:41

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés