Erős szívdobogás

Tisztelt Doktornő! Amióta megszültem második gyermekem (11 hónapja) , gyakran előfordul, hogy bár nem gyors a szívverésem, mégis annyira erőteljesnek érzem, hogy szinte kiveri a mellkasom. A vérnyomásom mindig nagyon alacsony volt és a pulzusom is csak 60 körül mozog, de én így jól éreztem magam. Ilyen erős szívdobogás alkalmával is, ha megmérem a vérnyomásomat, 100/75 körüli, 58-as szívveréssel. Ezek az értékek általánosak és rendszerint jól érzem így magam, de ez az erős szívdobogás már fizikailag is fárasztó és lelkileg is megvisel. Az első gyermekemet császárral, a másodikat természetesen szültem és általában sportosan és egészségesen élek. Nem dohányzom, csak reggel iszom csökkentett koffeines kávét és nem szoktam alkoholt sem fogyasztani. 170cm/60kg vagyok, de a 2. szülésem óta nem alig sportolok. Mi lehet a gond? Üdvözlettel: Marton Tímea

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza erős szívdobogás témában

Kedves Tímea!

Ha Ön korábban rendszeresen sportolt, akkor nem meglepő, hogy alacsonyabb a vérnyomása és a pulzusa is. Amennyiben a ritmus szabályos, különösebb teendőt nem igénel, inkább próbáljon valamilyen tevékenységet folytatni, hogy elterelje a figyelmét erről az érzetről. Mivel ahogy mondja jól érzi magát ilyen vérnyomással és pulzussal.

Dr. Jóna Angelika

Kérdés: 2008. november 30., 23:12; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 15:45
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívdobogás
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! 31 éves nő vagyok és elég stresszes életet éltem idáig. Mostanában az életem kezd kiegyensúlyozottabbá válni...
Erős szívdobogás
Tisztelt Webdoktor! Már kiskorom óta elég magas a vérnyomáson ami olyan 150/80-as érték szokott lenni! Körülbelül egy éve szedek...
Erős szívdobogás, nehéz légzés
Tisztelt Doktor Úr/Nő! 26 éves lány vagyok. Bizonyos időközönként tapasztalom a következőt: nagyon rövid ideig tartó szorítást érzek a...
Lad stent re-stenosis