• Erős szívdobogás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! Amióta megszültem második gyermekem (11 hónapja), gyakran előfordul, hogy bár nem gyors a szívverésem, mégis annyira erőteljesnek érzem, hogy szinte kiveri a mellkasom. A vérnyomásom mindig nagyon alacsony volt és a pulzusom is csak 60 körül mozog, de én így jól éreztem magam. Ilyen erős szívdobogás alkalmával is, ha megmérem a vérnyomásomat, 100/75 körüli, 58-as szívveréssel. Ezek az értékek általánosak és rendszerint jól érzem így magam, de ez az erős szívdobogás már fizikailag is fárasztó és lelkileg is megvisel. Az első gyermekemet császárral, a másodikat természetesen szültem és általában sportosan és egészségesen élek. Nem dohányzom, csak reggel iszom csökkentett koffeines kávét és nem szoktam alkoholt sem fogyasztani. 170cm/60kg vagyok, de a 2. szülésem óta nem alig sportolok. Mi lehet a gond? Üdvözlettel: Marton Tímea

        WEBBeteg szakértő válasza a erős szívdobogás témában

        Kedves Tímea!

        Ha Ön korábban rendszeresen sportolt, akkor nem meglepő, hogy alacsonyabb a vérnyomása és a pulzusa is. Amennyiben a ritmus szabályos, különösebb teendőt nem igénel, inkább próbáljon valamilyen tevékenységet folytatni, hogy elterelje a figyelmét erről az érzetről. Mivel ahogy mondja jól érzi magát ilyen vérnyomással és pulzussal.

        Dr. Jóna Angelika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-11-30 23:12:18; Megválaszolva: 2011. augusztus 17., 15:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés