Mit tegyünk?

Anyósom 83 éves Vele kapcsolatban kérdezek. -Fokozódó fulladás -Mindkét láb erősen oedémás -Nagyon gyenge, szinte csak segítséggel tud mozogni, lassan még az ágyon megfordulni is -Vízhajtó szedése mellet is csak nagyon ritkán kell vizeletet ürítenie -Több alkalommal tapasztalható nála időzavar, valamint gondolkodási zavarok -Egész nap nagyon kevés a táplálék, ami elfogyaszt, nincs étvágya, sőt ha eszik, akkor még nem is érzi jól magát utána. Ennek ellenére a súlya nem változott. Debreceni III.sz- Belgyógyászati Klinika által kiírt gyógyszerek: -napi 1 mg és 1, 5 mg Syncumar naponta váltva -napi 0, 5 mg Digoxin (szombat és vasárnap szünete) -reggel 2, 5 mg Coverex AS -2x8 mg Corvaton R -2x200mg Egifilin -2x 6, 25 mg Talliton -napi 50 mg Verospiron -heti 2 napon napi 40 mg Furosemid és 600 mg Kaldyum ezen a napon Az állapota ingadozó! Azért fordultam Önökhöz, mert engem Dr. Plósz János Úr gyógyított meg ezeken a lapokon! Ha állapota rosszabbodna, elképzelhető e, hogy hozzá vagy másik jó orvoshoz a Debreceni Kenézi Kórházba utalják be, mivel Anyósom bárándi lakos?! A DEOEC II-es Bel. egy rém álom, és sajnos én oda tartozom! Állítólag Ő is?! Ha szükséges beszkennelem az összes vizsgálati eredményeit. A DEOEC Cardiológiára elő van jegyezve 2009.01.21-re Dr. Kolozsvári Rudolf Úrhoz billenytyű hibák vizsgálatára. Állítólag van egy petefészek rákja? Ami nem teljesen igazolódott be, ugyanis a tumormarker száma ingadozó a 0-600-ig. 2008.12.29 zárójelentés alapján a tumormarker csökkenő tendenciát mutat! (ezt az orvos mondta) Ca-125! Kb.1 éve Avemar-t szed, ami 2008.novemberig jó hatással volt Rá, egésznap dolgozott a kertben! Tisztelettel: Lugosi András (akit már majdnem eltemettek! ) Előre is köszönöm szíves válaszukat! -

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg Szakértő válasza szívelégtelenség témában

Tisztelt András!

A leírtak alapján anyósának tünetei szívelégtelenségre utalnak, a fulladás, alszárödéma folyadékfelszaporodást jelez. Anyósa a szívelégtelenségnek megfelelő gyógyszereket kapja, de elképzelhető, hogy ezek dózisának változtatására van szükség, különös tekintettel a vízhajtóra, ill. vénás vízhajtó alkalmazására is szükség lehet, de ennek pontos megítélése „látatlanul” nehéz. Az állapotrosszabbodás, a vizelet mennyiségének csökkenése miatt, főleg, ha nyugalmi fulladásos panaszok is társulnak, javaslom a háziorvos, ill. ügyelet mielőbbi kihívását, akik a helyszíni vizsgálatot és ellátást követően döntenek a továbbutalásról (az ÁNTSZ honlapja alapján belgyógyászati, ill. sürgősségi szempontból Báránd a berettyóújfalui valamint a Kenézy Kórházhoz tartozik) .

Természetesen szükség van kardiológiai szakvizsgálatra is a szív funkciójának megítélése, billentyűhibák kizárása, a gyógyszeres kezelés optimalizálása céljából.

Üdvözlettel, Dr. Bene Orsolya

Kérdés: 2009. január 08., 17:26; Megválaszolva: 2011. augusztus 24., 09:19
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
szívelégtelenség, billentyűk...
TISZTELT DR MOLNÁR DÓRA KARDIOLÓGUS DOKTORNŐ! SZÍVELÉGTELENSÉGGEL KELLENE KEZELÉS NEKEM ÉS TANÁCSADÁS AMIT NEM KAPTAM MEG 2005 ÓTA. 56 %-OS...
Szívelégtelenség
Kedves Doktornő! 73 éves, szívbeteg édesapám állapotával kapcs. szeretném véleményét kikérni. Egy rövid kórisme. 9 éve bal szár blokk...
Magas vérnyomás, és vizesedés
Tisztelt Doktornő! Súlyos vizesedés van jó pár hónapja.Lábnál kezdődött, most kb 3-szor akkora mint az eredeti állapot (lábfej, boka, vádli...
Mi az előjele egy szívbetegségnek
Szeretném tudni mik az előjelek egy szivelégtelenségnek.bátyámat nem rég műtöték szivel nővéremnek pedig kitakaritoták az ereket.Édesapánk is...
A szívelégtelenség javulhat icd...
Tisztelt DrNő! Anyukámnak egy hónapja ültettek be ICD-t, ventrikuláris tachikardia miatt. Nyha III-as fokozatú szívelégtelensége van. A kérdésem...