• Hogy lehetne...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Beállította a körzeti orvos gyógyszerekkel a vérnyomásom, 100 / 60 és 120/80 közötti értékeket mérek, de ahogy belépek egy rendelőbe, felmegy 150.-re , ezt kimutatta a 24 órás vérnyomásmérés,mert felrakattam, ki nyomtatva orvos aláírta, az üzemorvos meg sem nézte, mert neki csak ott akkor a 120/80 a jó vérnyomás, megfenyegetett hogy legközelebb nem adja meg az alkalmas, aláírást ami nélkül nem dolgozhatok,vagyis megszűnik a munkám, namost ezek után, még jobban felmegy a vérnyomásom, egy rendelőben! Próbálok mindenféle nyugtatót bevenni,többet is de nincs eredménye,annyira nagy a félsz bennem, még esetleg megpróbálok a psichiátriával, de nem hiszem,hogy eredményesebb lesz. 2 . : szedek 2féle gyógyszert a a magas vércukor ellen, de 8.5 ről csak 7.7re ment le, nem eszek semmilyen édességet,süteményt,napi egy zsömlét csak ! de ha úgy nézem az ember amit eszik az mind édes: tea,ételek,gyümölcs, ezekben mind van cukor. üdvözlettel : G.Imre

        WEBBeteg szakértő válasza a vérnyomás témában

        Tisztelt Kérdező!

        A 100-120/80 Hgmm-es vérnyomásértékek – amennyiben otthoni vérnyomásmérője megbízható – megfelelően beállított gyógyszerezésre utalnak, szavai alapján a 24 órás vérnyomásmérés eredménye is ezt támasztotta alá.  Fizikai terhelés, illetve stressz hatására a vérnyomás normálisan is kissé megemelkedhet. A rendelőben jelentkező vérnyomáskiugrások megelőzésére viszont nem javaslom a kontrollálatlan nyugtatószedést, a megfelelő gyógyszer vagy egyéb kezelés kiválasztásában pszichiáter, pszichológus segítséget
         jelenthet. 

        A 7,7mmol/l éhgyomri vércukorérték emelkedettnek számít, azonban a cukorháztartásról pontosabb képet kaphatunk a vércukor-profilból (étkezések előtti és utáni vércukorértékek mérésével), valamint az elmúlt 2-3 hónap vércukorértékeit tükröző HbA1C nevű laborértékből. Ezek alapján kezelőorvosa eldöntheti, hogy elégséges-e a két gyógyszer, esetleg azok cseréjére, vagy inzulin adására van-e szükség. A vércukorszint csökkenését segíti elő a rendszeres testmozgás, illetve túlsúly esetén a fogyás is.

        Üdvözlettel: Dr. Bene Orsolya


        WEBBeteg Szakértő
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-12-22 17:12:28; Megválaszolva: 2011. augusztus 22., 11:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: