Holter eredmények

Tisztelt Doktor NŐ / Doktor Úr! Kérdésem Holter vizsgálatom eredményeire irányul. 12 órát mért a készülék, ez idő alatt az eredmények: QRS: 76922 Átlag hr: 105, max hr 147. VES: Összes 48, iso 48. SVES: Összes 9, iso 5, cou 2. ST max: , depr1: -9, elev1: 122, depr2: -, elev2: 105 Max rr: 1014 msec HRV-T: SDNN: 67 ms SDANN: 47 ms ASDNN: 47 ms pNN50: 2% rMSSD: 21 ms HRV-F: Power: 1470 ms VLF: 504 ms LF: 599 ms HF: 320 ms Sinus tachycardiát ír a lelet, ill., hogy frekvencia contr jav/ RR függően verapamil, vagy nebivolol vagy ivabravin (ezek ugye gyógyszerek?). Teljes vérképet is kért a kezelő orvos, különösen a vas mennyiségére kiváncsi. Lehetséges, hogy ha helyre hozzák a szervezetem vastartalékát, megszűnnek a panaszaim? Több alkalommal erőteljes nyomás a mellkasban, szúró érzések, egyszer éreztem, hogy néhány másodpercre kihagy a szívverés, nehézlégzés, alvás közbeni ébredés légzéskimaradással (aszthmám is van, de azt mondta a tüdőgondozóban az orvos, hogy a fent leírt problémáimat az nem indokolja, kimondottan rendben talált). Nagyon fáradékony vagyok, néhány lépcsőfok után lihegek, sokat remegek, fájnak a lábszáraim, szinte "vizesek". Korábbi lelet szerint kéthegyű billentyű prolapszusát írták le, de úgy tudom, ez egy "ártalmatlan" dolog. Mégis, nem indokolhatja ez is a problémáimat. Kérem Önt, magyarázza meg nekem, hogy mit jelentenek a fent leírtak, mire számítsak. Köszönöm válaszát. M. Kinga

WEBBeteg Szakértő válasza HOLTER vizsgálat témában

Kedves Kinga! A leírt lelet és panaszok alapján az elsőrangú megoldandó probléma szív szapora ritmusának a lassítása. Amennyiben nem kezelik ezen problémát, panaszai nem fognak megszűnni. Ha a gyógyszerek hatására a pulzusszám rendeződik, a probléma okát akkor is meg kell keresni. Szapora, szabályos szívműködést okozhat a pajzsmirigy túlműködése, vashiányos vérszegénység, láz, szervezetben zajló gyulladása, és a szív üregeinek a tágulása pl. valamelyik szívbillentyű betegsége miatt, csakhogy a fontosabbakat említsem. Ezek a dolgok egy összetettebb kivizsgálás részei, melyet ne halogasson sokáig. Önmagában csak a szapora szívműködés és a mirtrális prolapsus szindróma is okozhatja a fenti panaszait. A kivizsgálás azért kell, hogy a súlyosabb okokat kizárja. Dr. Palotás Lehel szívsebész

Megválaszolva: 2011. augusztus 15.

Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek

Holter monitorozás alatt lehet vezeték...
Tisztelt Doktornő! 24 órás ekg vizsgálatom lesz. Azt szeretném kérdezni, hogy a bluetooth fülhallgató befolyásolhatja a készüléket? Illetve hagyományos...
ST/QT értékek holter EKG
Tisztelt Doktornő! Nem dohányzó, viszont valamelyest stresszes életvitelt folytató 24 éves férfi vagyok. A holter EKG leletem kapcsán lenne Önhöz kérdésem,...
Vélemény
Tisztelt Doktor Nő/Doktor Úr! Egy 2005-os a holtervizsgalat eredmenye: normofrequentias, elvetve VES, idonkent synus tachicardia, supraventr tachycardia sem...
Mit jelent a kamrai fibrilláció?
Tisztelt Doktor Nő/Úr! 24 órás ekg monitorozást végeztek nálam sűrűn jelenkező ritmuszavar miatt. A leletet bemásolnám, ami bevallom, meg is ijesztett egy...
Extrasystole
Tisztelt Doktor Nõ (Úr)! A 24 órás EKG eredményem: 1128 izolalt VES, 2 izolalt SVES, 1 esetben SA block észlelés. Legyen szíves ezt Nekem hétköznapi nyelvre...
Mit mutat a Holterem?
Üdvözlöm! Autoimmun betegségem (sistémás sclerozis) kapcsán vizsgálták a szívemet. Az ultrahang enyhe restrikciós zavart és jobb szív dilatatiót mutatott....