• Magas vérnyomás esetén gyógyszer szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Este 1 szem Concor-t, reggel 1 szem Portiront szedek. Vérnyomásom így sem megy a 140/80 alá. Ezt még elfogadom, de reggel a mért érték mindig 150-160 között van, napközben már az előző értékre beáll. 58 éves, nyugdíjas vagyok,nyugodtan élek.A fenti gyógyszereket már cserélgettük fordítva, de így is maradt a reggeli magas érték. Orvosom egyenlőre semmit nem mond, mert mire hozzá bejutok 8-9 óra körül, addigra már a 140/80-at méri. Mit tehetek?

        WEBBeteg szakértő válasza a magas vérnyomás témában

        Tisztelt Kérdező!

        Az Ön által említett két gyógyszer közül a Concor a pulzusszám csökkentésére hat elsősorban, a Portiron pedig egy modernebb vérnyomáscsökkentő. A Concort reggel szokták javasolni, a Portiront pedig napi egyszer ugyanabban a napszakban. Az interneten keresztül nem lehet a gyógyszereit beállítani. Javaslom a gyógyszer adagjának növelését vagy más vérnyomáscsökkentő alkalmazását esetleg kombinációra való áttérést.Kezelőorvosával kellene egyeztetnie.

        Dr. Jóna Angelika


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-09-16 21:55:48; Megválaszolva: 2011. augusztus 05., 11:55

      • Kérdések és válaszok a témakörben: