Mitralis prolapsus diagnózisa

Kedves Doktornő! Véleményét szeretném kérni azzal kapcsolatosan, hogy a mitralis prolapsus,- amennyiben az valóban fenáll,- úgy elmúlhat e magától esetleg. Illetve kérdésem lenne továbbá, hogy mi okozhatja, hogy szívritmuszavar jellegű problémám vizsgálata során az egyik orvos szerint az MPsy fennáll, a következő (másik) orvos által végzett vizsgálat eredménye alapján mitralis prolapsus nincs. A ritumuszavar éjszaka jellemző kifejezetten hanyatt fekvő pozitúrában, ezt esetleg okozhatja MPsy vagy stressz? Köszönöm szíves válaszát előre is!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza témában

Kedves Kérdező! A mitrális prolapsus nem oka ritmuszavarnak, hanem gyakran jár vele. A billentyű szerkezetének és zárási hiba mértékének megítélése nem egészen egységes, bár már pontosabbak az ajánlások. Az Ön eltérése enyhe a leírás alapján. 24 órás EKG vizsgálat javasolt (Holter) a panasz tisztázására. Sok stressz valóban okozhat szapora szívverést. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. augusztus 27., 13:50; Megválaszolva: 2021. augusztus 31., 23:43
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Pulzustartomány
Több probléma
Kedves Doktornő! 73 éves vagyok, van egy pár alap betegségem . Zöldhályoggal 1986 óta kezelnek , magas vérnyomással kb. 15 éve, refluxom 5-6 éve...
Ekg vizsgálata
Tisztelt Doktornő Pánikbeteg vagyok sajnos, ami kardiológiai tüneteket produkál nálam. Voltam kivizsgáláson. Ekg ultrahang labor és terheléses ekg...
Szokatlan EKG: aggódjak?