Felépülés súlyos cukorbetegségből

Üdvözlöm! 50-es culorral került lányom kórházba, intenzív osztály, belgyógyászat, most krónikus bel, nagyjából átvészelte, hasnyálmirígy rendbejött, cukor 8 körül, magasvérnyomás kezelés alatt, vese dialízis után beindult, már nem dializálják, valami "képlet" látható a vesében, vizelet +++, érelmeszesedés, egyik sarka kisebesedett és gyógyulófélben van, egyik lábfej lebénult, értelme tiszta. Nagyon kövér, most diagnosztizáltak pajzsmirígy alulműködést. Dec. 5-én került kórházba, már az intenzív osztályon is gyakran felment a láza estére, amelyet le is tudnak vinni, ám a mai napig is tart. Felkelni nem tud mert annyira gyenge, egész testében remeg, a végtagok is, az első fölállítás a napokban volt mérsékelt sikerrel. Múlt héten antibiotikum kúrát kapott, de újra belázasodott. Kedves Doktornő nem tudom ennyivel tud-e mit kezdeni, sajnos nem nagyon lehet a kezelőorvosával kommunikálni, ráadásul őt hibáztatja, hogy lusta nem akar felkelni, de a vissza-visszatérő láz valamint a remegés nekünk azt mondja, amit a rehabilitációs osztály főorvosasszonya, hogy van még valami a háttérben, ami a gyengeséget okozza, de hetek óta nem sikerült előre lépni, (amiben szerintem a beteget hibáztató hozzáállás is szerepet játszik). A betegség előtt járóképes volt korlátozottan. Sajnos csak ennyit tudok saját szavaimmal elmondani, nyilván a kórházi papírok és laboreredmények sokat segítenének, de bízom szakértelmében, szeretettel várom válaszát. Üdvözlettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza Intezív osztályos ellátás utáni állapot témában

Kedves Kérdező!

A leírtak alapján nagyon súlyos állapotból lábadozik a lánya, ez önmagában is lassú folyamat.

Valószínűnek tartom, hogy fehérje hiány (laborban ellenőrizhető) és az izmok csökkent aktivitása is hozzájárul a nagyfokú gyengeséghez.

Nem tudom készült-e szív ultrahang, esetleg ennek eredményére érdemes lenne rákérdezni.

Valamilyen fokú vérszegénység is valószínűsíthető ilyen helyzetben.

A visszatérő láz okát valóban tisztázni kell - ezt a vizsgálati sort góckutatásnak hívják.

Sajnos ezek csak találgatások, valóban nem lehet konkrét eredmények nélkül korrekt véleményt mondani. Remélem picit segítettem mégis.

Jobbulást kívánok a lányának , Önnek pedig erőt az ebben való segédkezéshez!

Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2021. február 10., 20:53; Megválaszolva: 2021. február 11., 15:58
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás