Gyógyszerek szedése

Tisztelt Doktornő! Az alábbi gyógyszereket szedem (pitvarfibrilláció, szívelégtelenség, angina pectoris, 2-es típusú cukorbetegség) betegségeimre. Reggel: eliquis 5mg, furon 20mg, bisoprolol-ratiopharm 5mg, digoxin 125mcg, diaprel mr 30mg, nitromint tapasz 10mg/24 óra, reggel felteszem, este leveszem. Délben: verospiron 25mg, metformin 1000mg. Este: eliquis 5mg, bisoprolol-ratiopharm 2,5mg, coverex as 2,5mg, xeter 20mg, metformin 1000mg. A kérdésem az lenne, mire figyeljek oda, mennyi időközönként csináltassak vérképet, és nem-e ütözik valamelyik gyógyszer a másikkal, valamint ezen gyógyszerek szedésével mik az életkilátásaim. Tisztelettel; László

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a vizsgálati lelet értelmezése témában

Kedves Kérdező! A koszorúér festés eredmény alapján szívinfarktus veszély nincs jelenleg- ez jó hír. A szívfunkció közepes. Megfelelő életmóddal - vércukorszint optimális beállítása, vérnyomás 135/85Hgmm alatt tartása, rendszeres közepes intezitású testmozgás (például tempós séta), a jelentős túlsúly fokozatos csökkentése (Évi 10 kg , 90 kg eléréséig - kb 3 év alatt) - sokáig jól élhet a betegségeivel együtt. Nagyon fontos lenne mielőbb diabetológiai rendelésre elmenni, mert létezik olyan gyógyszer, amely valószínűleg nagyon jót tenne Önnek, de csak diabetológus adhatja. A gyógyszerek az Ön szinten tartása érdekében fontosak, nagyjából fél évente kardiológiai ellenőrzés javasolt. Laborban a vesefunkció, Kálium szint 3-4 havonta ellenőrizendő, kb. fél évente pedig részletes labor vizsgálat javasolt- vérkép, vesefunkció, Húgysav, májfunkció, lipidek, ionok, vércukor, HbA1c, Fe, vizelet vizsgálat is. Programozott kardiológiai rehabilitációs programban való részvétel segíthet megtanulni optimálisan együtt élni a bajaival. Kardiológusával beszélje meg ennek módját. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

WEBBeteg szerkesztőség
Kérdés: 2020. október 26., 19:26; Megválaszolva: 2020. október 28., 12:14
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Terheléses ekg
Maszkban kerékpáron végzett terheléses ekg reális eredményt adhat-e.
Szívkatéterezés
SZÍVELÉGTELENSÉG
Szívdobogás
TANÁCS KÉRÉSE