Gyógyszerek szedése

Tisztelt Doktornő! Az alábbi gyógyszereket szedem (pitvarfibrilláció, szívelégtelenség, angina pectoris, 2-es típusú cukorbetegség) betegségeimre. Reggel: eliquis 5mg, furon 20mg, bisoprolol-ratiopharm 5mg, digoxin 125mcg, diaprel mr 30mg, nitromint tapasz 10mg/24 óra, reggel felteszem, este leveszem. Délben: verospiron 25mg, metformin 1000mg. Este: eliquis 5mg, bisoprolol-ratiopharm 2,5mg, coverex as 2,5mg, xeter 20mg, metformin 1000mg. A kérdésem az lenne, mire figyeljek oda, mennyi időközönként csináltassak vérképet, és nem-e ütözik valamelyik gyógyszer a másikkal, valamint ezen gyógyszerek szedésével mik az életkilátásaim. Tisztelettel; László

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza vizsgálati lelet értelmezése témában

Kedves Kérdező! A koszorúér festés eredmény alapján szívinfarktus veszély nincs jelenleg- ez jó hír. A szívfunkció közepes. Megfelelő életmóddal - vércukorszint optimális beállítása, vérnyomás 135/85Hgmm alatt tartása, rendszeres közepes intezitású testmozgás (például tempós séta) , a jelentős túlsúly fokozatos csökkentése (Évi 10 kg , 90 kg eléréséig - kb 3 év alatt) - sokáig jól élhet a betegségeivel együtt.

Nagyon fontos lenne mielőbb diabetológiai rendelésre elmenni, mert létezik olyan gyógyszer, amely valószínűleg nagyon jót tenne Önnek, de csak diabetológus adhatja.

A gyógyszerek az Ön szinten tartása érdekében fontosak, nagyjából fél évente kardiológiai ellenőrzés javasolt. Laborban a vesefunkció, Kálium szint 3-4 havonta ellenőrizendő, kb. fél évente pedig részletes labor vizsgálat javasolt- vérkép, vesefunkció, Húgysav, májfunkció, lipidek, ionok, vércukor, HbA1c, Fe, vizelet vizsgálat is.

Programozott kardiológiai rehabilitációs programban való részvétel segíthet megtanulni optimálisan együtt élni a bajaival. Kardiológusával beszélje meg ennek módját.

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. október 26., 19:26; Megválaszolva: 2020. október 28., 12:14
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szìvpanasz
Èrdeklődnék,hogy ekg. Negatìv t hullámim van terhelèses ekg jò illetve szìvuhám is jò ,mèg is vannak rosszullèteim pánik szindròmám is van...
Rendben vannak-e az értékek?
Tisztelt doktornő! A segítséget szeretném kérni, amennyiben ez lehetséges. Egy hónapja fordultam kardiológus szakorvoshoz mert visszatérő...
4 hónappal korábbi ultrahanghoz...
Tisztelt Doktor Nő, nemrégiben átestem egy vírusfertőzésen, és elmentem egy újabb kardiológiai vizsgálatra augusztus óta. Ugyanaz az ultrahang...
SZÍVELÉGTELENSÉG
CT kardiológiai lelet alapján...
T. Doktornő! Mellékelt leletem milyen súlyosságú, ennek alapján szükséges lehet coronagraphia vizsgálat? Szeretném elkerülni... Pajzsmirigy...