Gyógyszereim szedése

Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy reggelente úgy ébredek, hogy légszomjam van és zsibbad mind a két karom, valamint szédülök, bal oldali szív fölötti szúró fájdalmat érzek. Ébredés után beveszem a reggeli vérnyomáscsökkentőimet, melyek 5mg Nebivolol Sandoz, 10mg Lisopress, 10mg Lercaton és 1.5mg Indapamid. Ezek után egy fél/egy órával irtózatosan rosszul vagyok, nem bírok talpon maradni és még jobban szédülök, ráadásul alig kapok levegőt. Ezek a panaszok, melyek du 13 óra környékén szinte teljesen megszűnnek és onnantól kezdve panaszmentes vagyok. Rengeteg kivizsgáláson voltam, ahol nem találtak semmit. Június 19-én volt egy veseműtétem, a jobb oldali vesémről távolítottak el egy 2 centis nem rosszindulatú tumort. Kérdésem az lenne, hogy a gyógyszerkombinációimat lehet-e együtt szedni? Esti gyógyszereim: 5mg Nebivolol Sandoz, 10mg Lisopress.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza vérnyomás beállítás témában

Kedves Kérdező! Jó lenne tudni, hogy a gyógyszerbevétel utáni rosszullét során milyen a vérnyomása és pulzusa, lehet, hogy módosítani kellene a gyógyszer bevétel időpontján, vagy akár az adagoláson is. 24 órás vérnyomás monitorozás segíthet ennek megállapításában. Az Ön által szedett kombinációval alapvetően nincs gond, de az Ön számára lehet, hogy nem ez az ideális megoldás.

Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. MOlnár Dóra

Kérdés: 2020. október 18., 17:07; Megválaszolva: 2020. október 20., 19:08
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívelégtelenség, hormonzavar
Tisztelt Doktornő! Pajzsmirígy alulműködésre L-thyroxint szedek kb. 72 mikrogrammot. Magas vérnyomásra szedtem 1 db 5/5 mg egiramlont, 1 db 1 mg-os...
Brilique 90mg gyógyszer
Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! A nagymamám 1 hónapja kapott szívinfarktust, amelyből sikerült azóta felépülnie, viszont szednie kell egy Brilique...
Szívritmuszavar?
Abláció utáni pulzusszám
Tisztelt Doktornő! Május 19-én pitvarbibrilláció abláción estem át, a műtétet végző orvos szerint jól sikerült a beavatkozás. Ő is...
Mélyvénás trombózis után...
66 éves férfi vagyok. 2020. június közepétől Guillain Barre Szindróma miatt, mindkét lábam teljes mértékben és minkét kezem részlegesen...