Szív UH eredmény értelmezése

Tisztelt Doktor Nő! Szeretném a segítségét kérni a mellékelt lelet értelmezésében, a rengeteg adat miatt számomra ez átláthatatlan. Kardiológiai kivizsgáláson jártam,és a vizsgáló orvos megjegyzése miatt szeretném kikérni egy másik orvos véleményét is, miszerint "nem tudja, hogy ilyen alkat mellett (normál testalkat, nem elhízott) , hogy lehet ilyen rossz az UH eredményem." Jelenleg 28 hetes terhes vagyok, és csak magzatvédő vitamint szedek. Javasolták 24 órás megfigyelés elvégzését. Válaszát nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szapora szívverés témában

Kedves Kérdező! A leletben az szerepel, hogy nincs kóros eltérés a szív ultrahang vizsgálaton látottak alapján. Lehet, hogy a szív láthatóságára vonatkozott a megjegyzés (persze ez csak találgatás) , a ultrahang milyen minőségben rajzolja ki a szív szerkezetét, hogyan mutatja az áramlást - ez sok tényezőtől függ.

A várandós állapot élettani okok miatt is magasabb átlagos pulzust okoz legtöbbször. Természetesen a rohamokban jelentkező bedobogást érdemes alaposabban körüljárni, de még ez sem biztos, hogy igényel kezelést. A 24 órás monitorozás azért javasolt, mert ez alatt esetleg rögzíthető a panasz alatti EKG, ami segíthet a további teendők megtervezésében. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. október 16., 13:02; Megválaszolva: 2020. október 20., 19:03
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Inappropriate sinus tachycardia
Szívritmuszavar?
Concor cor elhagyása
Tisztelt Doktornő! Március végén Covid fertőzésem volt, amely alatt magas pulzusszám miatt Concor cor 2,5 mg tablettát írt fel a háziorvosom....
Hirtelen szívdobogás és enyhe...
Tisztelt Doktornő! Kb. 2 éve kezdődött az a jelenség nálam, hogy hirtelen, minden előzmény nélkül hevesen elkezd verni a szívem, a fejemet...