Szív UH eredmény értelmezése

Tisztelt Doktor Nő! Szeretném a segítségét kérni a mellékelt lelet értelmezésében, a rengeteg adat miatt számomra ez átláthatatlan. Kardiológiai kivizsgáláson jártam,és a vizsgáló orvos megjegyzése miatt szeretném kikérni egy másik orvos véleményét is, miszerint "nem tudja, hogy ilyen alkat mellett (normál testalkat, nem elhízott), hogy lehet ilyen rossz az UH eredményem." Jelenleg 28 hetes terhes vagyok, és csak magzatvédő vitamint szedek. Javasolták 24 órás megfigyelés elvégzését. Válaszát nagyon köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza a szapora szívverés témában

Kedves Kérdező! A leletben az szerepel, hogy nincs kóros eltérés a szív ultrahang vizsgálaton látottak alapján. Lehet, hogy a szív láthatóságára vonatkozott a megjegyzés (persze ez csak találgatás), a ultrahang milyen minőségben rajzolja ki a szív szerkezetét, hogyan mutatja az áramlást - ez sok tényezőtől függ. A várandós állapot élettani okok miatt is magasabb átlagos pulzust okoz legtöbbször. Természetesen a rohamokban jelentkező bedobogást érdemes alaposabban körüljárni, de még ez sem biztos, hogy igényel kezelést. A 24 órás monitorozás azért javasolt, mert ez alatt esetleg rögzíthető a panasz alatti EKG, ami segíthet a további teendők megtervezésében. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. október 16., 13:02; Megválaszolva: 2020. október 20., 19:03
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Terheléses ekg
Maszkban kerékpáron végzett terheléses ekg reális eredményt adhat-e.
Szívkatéterezés
SZÍVELÉGTELENSÉG
Szívdobogás
TANÁCS KÉRÉSE