Mellkasi fájdalom

Üdv! Kb 5-6 éve kezdődött a mellkasi fájdalmam, ami az idők során változott, de nem rosszabbodott. Furcsa szorító vagy szúró érzés a mellkasom közepén, a szegycsont körül. A helye nem állandó hanem összevissza, van hogy rövidebb ideig tart, van hogy tovább (1-20mp) 10es skálán kb. 5-7a fájdalom, elég ijesztő tud lenni. Megterhelésre nem érezném hogy fáradok vagy fulladok, nem lett roszabb semmilyen formában a közérzetet mint eddig. Kb 4éve csináltak vagy 4x ekg-t és egyszer szív ultrahangot -ezeken minden normálisnak tűnt. Van egy gerincferdülés én ami nincs kezelve. Nem szedek semmit és próbálok egészségesen élni, viszont nem sportolók. A testalkatom vékony. Mitől lehet ez a probléma? Hogyan oldhatnám meg? Az orvosom ismeri a vizsgálataik eredményét, szerinte a hátam az, de hogy őszinte legyek szerintem eléggé félvállról veszi. Lehet esetleg valamilyen érrendszeri probléma? Csak a szívemet nézték, a környező ereket nem. A családomban nem tudok egyetlen szív panaszos emberről sem. Köszönöm a választ!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza Fájdalom témában

Tisztelt Kérdező!

A panasz nem jellemző szív és érrendszeri megbetegedésre, de mozgásszervi problémák viszont állhatnak a háttérben - ilyen például a gerincferdülés. Ebben az irányban is érdemes lenne vizsgálatot végezni, gyógytornával sokszor javítható a helyzet.

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel:

Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. június 15., 07:40; Megválaszolva: 2020. június 26., 13:50
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás