Mellkas, tüdő?

Üdvözlöm! 14hónapja volt szívbypass műtétem. Azóta nagyon érzékeny a mellkasom. Nehezen bírja a terhelést. Kis erőltetésre, olykor egy hirtelen mozdulatra is húzódnak a mellkasi szöveteim. Fáj a mellkascsontom. Utóbbi időben gyengébb étvágy. Némi fogyás is. Visszatérő hányinger olykor. Nagyobb levegővételnél is húzódik a mellkas. Lehet hogy ennek nincs köze a műtéthez? Köszönöm a választ.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza Bypass műtét után témában

Kedves Kérdező!

Javasolt személyes vizsgálatra elmennie, mivel többféle probléma is állhat a tünetek hátterében, valamint valószínűleg labor vizsgálatra is szükség lenne. Hívja fel kardiológusát, vagy a területileg illetékes kardiológiai szakrendelést esetleg kórházat, és mindenképpen kardiológussal konzultáljon. Meg fogja mondani mi a teendő.

A tartós, mozdulattal is összefüggő szegycsont és mellkasi fájdalom lehet a műtéttel kapcsolatos, de ennyi idővel a műtét után ez szokatlan. A hányinger, fogyás oka nem biztos, hogy ezzel van összefüggésben-

Jobbulást kívánok!

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. április 27., 20:47; Megválaszolva: 2020. április 30., 15:27
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Bal pitvar kissé tágabb
Emelkedett Ck és LDH
Nagyon magas diasztolés érték
Covid 19 oltás