Mi lehet ez?

Kedves dr. Molnár Dóra! A következő a problémám. Régebben pánikzavarom volt, és az alábbiakat is ennek tudtam be, mégis furcsa. Az utóbbi hónapokban több ízben is rosszul voltam. Folyamatosan van orthostaticus vérnyomásesésem, ha lehajolok (kerti munka közben, takarításkor stb) .A vérnyomásom jellemzően inkább alacsony, 100/70,90/60 (pulzus 60-81) néha 110,120, Már elég régóta szédülök, de ezt egy kivizsgálás alatt lévő még nem kiderített neurológiai betegségnek tudom be. (izomgörcsök, izomrángások, zsibbadás) Ami zavar, hogy több ízben előfordult, hogy pár extrasystole után-régóta vannak- időnként beindul a szívem, ma is volt egy ilyen rohamom (az elmúlt 4 hónapban ez a 3.) ..127/95 volt a vérnyomásom, majd 161/97 97 pulzussal,majd 173/94 131 pulzussalm végül 140/92 149 es pulzussal., egy kb 10 perc alatt rendeződött, első körben gondoltam, hogy hívok orvost de végül letettem róla. Lehet ez is a pániktól? Erős szorongástól? Crohn beteg vagyok, lehet, hogy túlettem magam? A legutóbbi rohamnál volt nagy evés előtte. Többször volt holterem életemben, operáltak is voltam órákat monitoron, gondolom ha WPW m lenne mondjuk ennyi idő alatt csak kiderül?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza vérnyomás és pulzus ingadozás témában

Kedves Kérdező! Az elmondottak alapján valóban nem valószínű, hogy WPW áll a panaszok hátterében. Érdemes lenne endokrinológiai vizsgálatot végeztetni, mivel hormonális probléma is okozhat ilyen panaszt. És pánik roham is.

24 órás vérnyomás monitor segíthetne az egésznapos vérnyomás és frekvencia menet tisztázásban, ennek alapján lehetne dönteni gyógyszeres kezelés szükségességéről.

Nem szűnő rosszullét esetén valóban ügyeleti ellátás szükséges, de érdemes lenne konzultálni Önt ismerő kardiológussal vagy háziorvossal, mert szükség esetére esetleg gyógyszeres segítséggel el tudja látni Önt.

Jobbulást kívánok! Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2020. április 13., 22:53; Megválaszolva: 2020. április 14., 00:19
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Covid 19 oltás
Kardiologia
Szív panaszok.
Holter eredmények