• új gyógyszer szedése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Március 2-án jártam Önnél a Róbert Kórházban, szívnagyobbodás diagnosztizálása miatt. Az elvégzett vizsgálatok után (EKG, szív UH, nyaki UH) Coverex kombi szedését írta elő, napi fél tablettát. Évek óta szedek Nebilet tablettát (napi fél), a 2007-ben diagnosztizált magas vérnyomást én az akkori stresszes életemnek tudom be, ami azóta rendeződött, a vérnyomásommal sincs gond. Panaszaim akkor az időnkénti heves szívdobogás, huzamos terhelésre légszomj volt. A Nebilet a szívdobogást jól kezeli, az időnkénti légszomj (pl tartós emelkedőn való felmenet esetén) megmaradt. Vérnyomásom ritkán mérem, mivel nincs vele gond, 130 alatt van. Három-négy napja nehéz légzést tapasztalok, főleg reggel. Ma megmértem a vérnyomásom, mely 85/55 volt 75-ös pulzussal. Mivel a doktornő elérhetőségét nem ismerem, ezen a fórumon teszem fel a kérdést: szedjem-e továbbra is a Coverexet, vagy mit módosítsak az adagokon? Köszönettel: Nné T. E.

        Dr. Molnár Dóra válasza a gyógyszerek témában

        Kedves Kérdező! Valóban alacsony kicsit a vérnyomás. Az Önnek felírt gyógyszer szívproblémák és társult cukorbetegség esetén nemzetközi ajánlás szerint standard módon alkalmazott terápia, nem csak vérnyomáscsökkentő hatás, hanem szív és érfalvédelem miatt is. Átmenetileg viszont valóban elegendő lesz a nebilet szedése a fentiek alapján, és a következő kontroll során megbeszéljük majd a hosszútávú lehetőségeket. Javaslom viszont, hogy vérnyomását ellenőrizze és írja fel heti 2x-3x változatos időpontokban, segítheti a személyre szabott terápia beállítását. Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. március 14., 10:37; Megválaszolva: 2020. március 17., 17:44

      • Kérdések és válaszok a témakörben: