• Hasi aorta tágulat.

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        A fizikai munkavégzés mekkora kockázatot jelent a hasi aorta 36mm átmérőnél 46 mm hosszban való tágulata esetén?Könnyű fizikai munkát végzek egy robot gépen havonta 4 alkalommal cserélnem kell a gépen egy 12kg doboz ez 5 másodperc alatt megvan.Azt szeretném kérdezni hogy a fizikai terhelésem mennyire /Hány kg?/ korlátozott.Köszönöm válaszát.

        Dr. Molnár Dóra válasza a hasi aorta aneurizma témában

        Kedves Kérdező! Az erőlködés mértéke inkább ami a választ befolyásolja. Fontos például a testhelyzet, és hogy mely izomcsoport dolgozik intenzívebben. Jó lenne tudni, hogy milyen betegég áll az aorta tágulat hátterében. Egyebekben 10 kg alatti cipelést szoktak hasonló esetben maximum engedélyezni. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2020. január 29., 19:17; Megválaszolva: 2020. február 04., 23:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: