• Szívultrahang

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Szívultrahang vizsgálaton voltam! Azt mondta az orvos van enyhe aorta meszesedésem. Ez az állapot mennyire veszélyes? Mióta megtudtam nagyon ideges vagyok nem tudok nyugodtan aludni. Beszéltem egy hölgyel forumon ő most 65 eves és csak gyógyszereket szed rá. Elképzelhető hogy ez az állapot nem romlik ?? Vega vagyok! Nem dohányzom! Nem iszom! Nagyon elvagyok keseredve. :( Egyedüli probléma a túlsúlyom. De igyekszem tenni ellene. A leletemet lefényképeztem. Köszönöm megtisztelő válaszát!

        Dr. Molnár Dóra válasza a aorta meszesedés témában

        Tisztelt Kérdező! A fénykép nem jött át. Nagyon jó hír, hogy igyekszik egészségesen élni. Amit ír - enyhe aorta sztenosis, enyhe meszes aorta szűkület - tényleg nem okoz problémát, lehetséges, hogy már régóta ilyen, csak nem tudott róla. Sokszor látjuk, hogy nem romlik, néha azonban igen, ezért kell a rendszeres ellenőrzés. Hirtelen állapotromlás viszont nem várható a fentiek alapján, nyugodjon meg. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2020. január 05., 12:13; Megválaszolva: 2020. január 05., 16:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: