• WPW vagy PSVT

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Az elmúlt egy évben többször fordult elő hirtelen szapora szívverés. Akar 235re is felszökött a pulzus. Kardiológus látott, PSVTre gyanakszik, UHot csináltak de csak háziorvos nézett EKGt. Utána olvasva viszont nem lehet hogy WPW-m van? Miben különbözik a kettő? WPW veszélyesebb? Feltöltöm az EKGrol készült képeket! Mit javasol mi legyen a következő lépés? Köszönöm

        Dr. Molnár Dóra válasza a ritmuszavar témában

        Kedves Kérdező! A kép feltöltés nem volt sikeres, sajnos, de nagyon jó, hogy van ritmuszavar alatti felvétel. A WPW szindróma a PSTV egy formája. Több mechanizmussal létrejöhet ritmuszavar. A területileg illetékes kardiológiai központ Ritmusambulanciájára menjen el egy beutalóval, a kardiológiai leletekkel és a panasz alatti EKG-val, itt a ritmuszavar specialista megmondja a további teendőket. Jobbulást kívánok! Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra


        Kérdés: 2019. november 14., 14:39; Megválaszolva: 2019. november 21., 08:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Mia teendő ha 35 a pulzusom