• Szívprobléma vagy stressz?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Úr! Az lenne a kérdésem, hogy jártam az elmúlt hetekben doppler ultrahangon ami negatív, kardiologian szív uh illetve ekg ami szintén nem mutatott elváltozast. A vérvételben külön kértem a szívizom vizsgálatát a kreatin kináz hatarártéken belül volt, a ck mb : a mért érték nagyobb mint ck 25% , nem értékelhető! Mégis probléma van a szivemmel? A stressztől is lehet, nagyon sok a pánik rohamom és folyton fáj a bal oldalon a mellkasom. Illetve meszalazint szedek napi 3500 mg . Ez befolyasolja az eredményt? Lehet a gyógyszertől szívizom gyulladasom? Az előzmények: nemrég kivették a vakbelem illetve édesapám meghalt valamint ibd állapítottak meg. Az elmúlt napokban a pulzusom volt hogy 100 fölé ment illetve a hőemelkedésem is ingadozik! Köszönöm válaszát

        Dr. Molnár Dóra válasza a bal oldali fájdalom témában

        Kedves Kérdező! A leírtak nem utalnak szívbetegségre. A normál CK mellett legtöbb helyen nem is néznek CK-MB-t, nincs értelme. Ha mégis biztosra akarna valaki menni szívizom probléma kizárására akkor inkább troponint kellene nézni. Amennyiben romlanak a panaszok vagy nem szűnik a hőemelkedés, akkor további belgyógyászati kivizsgálás vagy az IBD miatt kezelés módosítás javasolt. Kezelőorvosát keresse fel ismételten ennek megbeszélésére! Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. július 23., 15:25; Megválaszolva: 2019. július 28., 22:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: