• szöveg értelmezése

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! Érdeklődni szeretnék a következő után. Szív CT vizsgálaton volt a férjem és a vizsgálat eredmények cím alatti sorban ez szerepelt. CA-scora: 834, amely magas cardiovascularis rizikónak felel meg ( 95. percentiilis). Ez nagyon megijesztette, mert az internetet kezdte bújni. Bár a professzor úr ezt így nem részletezte, csak annyit mondott, hogy az erek meszesek, de beavatkozásra nincs szükség, nincs elzáródás. Még egy izotóp vizsgálatot kért. Előre is köszönöm a válaszát. Üdvözlettel

        Dr. Molnár Dóra válasza a leletek témában

        Tisztelt Kérdező! A rizikó csökkentő kezelés (vérnyomás 140/90 Hgmm legyen), koleszterin csökkentés (LDL koleszterin 2.5 mmol/l alatt legyen) mellett ilyen esetben mindenképpen javasolt az ideális testsúlyra törekvés, napi rendszeres mozgás (pl. fél óra tempós séta) is. Szívizotópos vizsgálat vérellátási zavar kimutatására való, amely befolyásolhatja még a terápiát. Üdvözlettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2019. június 14., 14:06; Megválaszolva: 2019. június 17., 14:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: