• Mellkasi fájdalom

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő! 23 éves nő vagyok. Pár hónapja vissza visszatérő mellkasi fájdalmam van. Előfordul, hogy olyan érzésem van mintha a szívemnél szúrna, reggelente pedig az ágyból kikelve erős nyomást érzek az egész mellkasomban, főleg a szegycsontomnál. A lapockámnál is szoktam érezni egy ponton fájdalmat. Voltam kivizsgáláson, csináltak teljes vérképet, EKG-t, mellkas röntgent, de mindent rendben találtak, így most háziorvosi javaslatra pszichológushoz járok. Ő erős szorongást és depressziót állapított meg. Ön szerint érdemes lenne még valamilyen vizsgálat vagy ezek “csak” pszichoszomatikus tünetek? Sajnos a félelem elég nagy bennem. Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Molnár Dóra válasza a mellkasi fájdalom témában

        Kedves Kérdező! Mellkasi fájdalmat sok minden okozhat, a panaszok leírása azonban nem jellemző szívbetegségre. Ha a szív egészségéről szeretne meggyőződni, akkor még esetleg egy szív ultrahang vizsgálatot javasolnék. A mellkasi panaszok hátterében mozgásszervi probléma is állhat, sokszor gyógytorna segíthet. Gyomor-nyelőcső refluxbetegség is okozhat szegycsont mögötti fájdalmakat, ezt gasztroenterológián vizsgálják. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2019. május 22., 17:08; Megválaszolva: 2019. május 24., 07:37

      • Kérdések és válaszok a témakörben: