• Szívprobléma?

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktor Nő! Az lenne a kérdésem,hogy szívproblémám van-e?Tegnap hirtelen megemeltem 2 zsugor ásványvizet amikor éreztem ilyen fura érzést a gyomromban és 180-ra felment a pulzusom.Fordult már elő, olyan félévente egyszer és szinte mindig hajlás és fizikai aktivitás következményeként.Általában 80-100 közötti a pulzus. vérnyomás 100-120/70-80 közötti.Semmi más tünet nem jelentkezett,sem szédülés,sem rosszullét és 15 perc mulva már csak 118 volt.Nagyon megijedek ilyenkor,szinte látom a mellkasom lüktetését.Spontán visszaáll.Voltam már vele kardiológián az uh szerint teljesen egészséges a szívem a holter lelete:max:fr.129/min,min.fr.89/min.SDNN:73 ms. max.rr:1060 msec.A vizsgálat alatt 12:03-kor 1-szer 9 ütemig terjedő supraventricularis ectópia sorozata volt.Alap a sinus ritmus.Nem PSVT.A pitvarfibrilliációhoz az időtartam kevés.Nem sportolok,de sokat gyaloglog,kerékpározok.Senki nem mondd semmit,hogy ilyenkor mi történik.Csak hirtelen mintha dobbana a gyomromban valami és elkezd pörögni a szívem,a vérnyomás sem változik.Nyugtasson meg kérem,hogy semmi szervi,mert ez a pulzus nagyon soknak tűnik nekem.A vérképem is tökéletes.Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Molnár Dóra válasza a ritmuszavar témában

        Kedves Kérdező, Önnek igaza van, ez lehet speciális ritmuszavar, ami ritkán jelentkezik. Az mindenképpen jó hír, hogy spontán szűnik. Egy eseménymonitorral lehetne elcsípni a panaszt, és az EKG ismeretében lehetne megmondani mi a teendő, van-e egyáltalán tennivaló. Ha az általános kardiológián érdemi eltérés nem igazolódott, akkor ritmusambulancián lenne lehetőség további vizsgálatokra. De ez előtt érdemes lenne megismételni a Holter vizsgálatot, amikor Ön kifejezetten keresné a provokáló tényezőket. Jobbulást kívánok! Tisztelettel Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. május 01., 16:04; Megválaszolva: 2019. május 02., 12:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben: