• Karosszéria lakatos munka ICD-vel

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Üdv!Olyan kérdésem lenne hogy ICD-t ültettek be és a kezelő orvosom jó állapotom miatt vissza engedett dolgozni de karosszéria lakatosként dolgozom és a munka helyemre nem akar vissza engedni a munkavédelmis mert nem tudja hogy hegeszthetek e ezzel a készülékkel amit énsem tudok de a hegesztő gépet nem egésznap használom csak van hogy egy két pöttyöt egész nap és arra lennék kíváncsi hogy dolgozhatok e így. Válaszát előre is köszönöm.

        Dr. Árki Ildikó válasza a ICD témában

        Tisztelt Kérdező! A munkaköri alkalmasság megítélése nem a "munkavédelmis" feladata, hanem a foglalkozás-egészségügyi orvosé. A munkáltatónak kell információval ellátnia az orvost a munkavégzés körülményeiről és a kockázati tényezőkről, és beutalnia Önt a munkaköri alkalmassági vizsgálatra. Ez egy olyan speciális kérdés, amelyben ki kellene kérnie az ICD beültetést végző kardiológus véleményét is. Tudomásom szerint ívhegesztés ICD-vel élők esetén kerülendő. http://www.mnsza.hu/szivbeteg/kezel/icd_funkcioi.php Üdvözlettel.


        Dr. Árki Ildikó
        Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Árki Ildikó

        Kérdés: 2019. március 20., 18:44; Megválaszolva: 2019. április 08., 00:28

      • Kérdések és válaszok a témakörben: