• Szivbetegseget vagy hipohonder

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktor! Korulbelul 2 hónapja jelentkeztek az elso tünetek akkor az elején meg csak bizserges illeve gyengeség érzés tört rám. Azonnal ra keresrem interneten hogy minek lehetnek ezek a tünetei. Nem kellet volna.. Egy ket het mulva rosszab volt az allapot ereztem hogy hevesen ver a szívem a munkahelyen. Mondanom sem kell teljesen bepanikoltam, a vernyomasom fel is ment 160/120ra a helyszínen . Az elet társam teljesen ignoralta a történtek egyedül éreztem magam. A szüleim 400km tavolsagra voltak. Volt meg 1 2 rosszul létem, azutan elmentem a korzeti orvoshoz aki elkuldott ekgra es teljes laborvizsgalatra. Eloszor nem akart tovább küldeni mert meg volt róla győződve hogy nincs semmi bajom. Azota vissza vittem a leleteket es azt mondta minden teljesen tökéletes, nem vagyok szivbeteg. Atlagosan a vernyomasom is beallt 120 110 es ertekre, viszont neha úgy erzem kicsit erősebbet ut a szívem a kelletenel. Megmaradt bennem úgymond egy szorongas es azt szeretném kérdezni hogy az EKG es a Teljes labor vizsgalat kizarja a halálos szivbetegseget? Maga szerint erdemes tovabb mennem vagy biztosn nem vagyok halálos szivbeteg? Köszönöm a válaszát (a baratnommel szakítottam azota, es nagyon stresszes, szorongó eletvitelt éltem mellete..)

        Dr. Molnár Dóra válasza a ritmuszavar témában

        Kedves Kérdező, sok problémát kizárt valóban a háziorvosi vizsgálat. A feszültség okozta stresszhormon-szint emelkedés önmagában is magasabb pulzust okozhat. A panaszt valószínűleg extraszisztolé okozza, amely nem sorban érkező szívdobbanás, ezt követően rövid szünettel áll helyre a normál ütem, ezt érzi az ember nagyobb bedobbanás formájában. Az extraszisztolék legtöbbször nem igényelnek teendőt. Most, hogy nyugodtabb életvitel várható, meg fognak szűnni . Esetleg magnézium tartalmú étrend-kiegészítő megpróbálható a tünet enyhítésére előírás szerinti adagolással. Amennyiben nem szűnnek a panaszok, akkor kardiológiai szakrendelés felkeresése javasolt további teendők elbírálására. Jobbulást kívánok! Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra

        Kérdés: 2019. március 15., 21:57; Megválaszolva: 2019. március 22., 07:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: