• Extraszisztole

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Doktrnő! Kéthete érzek plusz ütéseket a szívemnél. Körölbelül, amikor elkezdődött, naponta 8-10 volt. Elmentem a háziorvoshoz, aki meghallagatott, EKG-t csinált, ami negatív lett. Írt föl Pananngi Fortét, amit naponta 3-szor kell szednem. Azt mondta valószínű elfog múlni. Azóta naponta még mindig jelentkezik 2-3 alkalommal. Vérnyomásom általában 117/75.Elkezdtem sétálni, igaz előtte is voltam, de nem rendszeresen.Sajnos nagyon stresszes a munkám, igy sokat idekeskedem. Rettegek, ha orvoshoz kell mennem, sajnos mostanában kellet,mert influenzás volta, és nehezen jöttem ki a betegségből. Nem szeretnék pánikolni, de idegesít ez a dolog. Lehet szervi szívbajom, amely ezeket az ütéseket okozza. Az EGK kimutatta volna ezt. Nem fáradok, a sétám elég intenzív.5km 50 perc alatt. Tisztelettel várom válaszát!/nem fogyasztok alkoholt, nem dohányzom/

        Dr. Molnár Dóra válasza a extraszisztolé témában

        Tisztelt Kérdező! A panaszát nem sorban jövő ütések, úgynevezett extraszisztolék, okozhatják. (A stressz hozzájárulhat ezek létrejöttéhez, de nem kizárólag ez okozza.) Több típusa van ennek a ritmuseltérésnek, leggyakrabban nincs igazi jelentősége, de amennyiben az életvitelt zavarja kivizsgálás mindenképpen indokolt. Részletes kardiológiai szakvizsgálat javasolt. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. március 12., 06:19; Megválaszolva: 2019. március 17., 23:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: