• Sziv

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm rövid leíróm az előzményeket. KB 8 éve pánikbeteg vagyok. Fél évente járok kardiológiai vizsgálatra. MPS diagnosztizáltak. Tavaly novemberben volt 24 órás Holter rajtam. Azon az orvos látta hogy felmegy a pulzusom 143 rá is többször. Elvétve volt KES. Sokszor fáj mellkasom arra írt nekem Raenom tablettát. Mostanaba nagyon szorongó, fáradt vagyok, ég a gyomrom. Azt olvastam hogy ezek a tünetek lehetnek hónapokkal az infarktus előtt. Igaz ez? Van okom felni? Köszonom

        Dr. Molnár Dóra válasza a szorongás témában

        Kedves Kérdező! Részletes kardiológiai kivizsgálás történt, a leírtak nem utalnak fenyegető szívinfarktusra. Érdemes lenne erről a komoly szorongásról pszichológussal beszélni. Jobbulást kívánok! Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. február 02., 11:42; Megválaszolva: 2019. február 10., 20:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Tisztelt Doktornő! 2018 június hónapban pitvarfibrillációt diagnosztizáltak nálam.Ezen kivűl magas vérnyomás , nyílt zugú glaukóma betegségem van. Az alábbi gyógyszereket szedem. Pradaxa 150 mg 2 x 1 kapszula Propafenon Al 300 mg 2 x...
        12 éve élek ICD-vel,egy infarktus utáni szívmegállás következménye ként.Évenkénti ellenőrzés,heti 4 alkalommal, 1,5 óra sport, teljes életet éltem.6 napja foci közben, újabb szívleállás, az ICD működött tökéletesen!Sem előtte, se...
        Jó napot kívánok! 20 éves fiú vagyok, s az elmúlt 4 hónapban 2 kardiológusnál is jártam (az utóbbi pár napja volt), s mindkét orvos enyhén magas vérnyomást diagnosztizált nálam, mind a ketten elmondásuk szerint egy enyhébb gyógyszert...
        Tisztelt Dr. Molnár Dóra! 26 éves férfi vagyok. Két éve vannak pánikrohamaim, amik tavaly december óta gyakoribakká is váltak. Február 20.-a óta szerencsére nem volt, mert kezeltetem. Azonban a szorongásom kissé lassabban enyhül. A kérdésem...
        Üdvözlet! 2 hete erős szívdobogás és mellkas fájdalommal el mentem szakrendelőbe . Ott elvégezték rajtam az ekg vizsgálatot, echo , 24 órás vérnyomás és 24 órás ekg vizsgálatott ott ki derült hogy magasvérnyomásom van (elsődleges) ,...
        Üdvözlöm ! Szeretném kérdezni hogy lelet alapján fenn állhat e a bypass is? Illetve van e félni valónk a ketéterezéstől! A coronariak eredésében és lefutásában anomália nincs. Jobb domináns keringés van. A bal főtörzs...
        Tisztelt Doktornő! Az első rosszullét után 2 hétig minden nap éjszaka 10 napközben plusz 2 órát kellet aludnom.Nem választhattam, nehéz légzés, pulzus lecsökkent 50/perc alá , könnyezés. Muszáj volt aludnom.Valamint alkalmanként heves...
        Üdvözlöm! Köszönöm a választ , de akkor elküldöm megint a ct eredménnyel együtt ! A coronariak eredésében és lefutásában anomália nincs. Jobb domináns keringés van. A bal főtörzs szabályos,viszonylag hamar oszlik. A LAD proximalis...
        Üdvözlöm! Apukám elment egy általános kivizsgálásra semmilyen panasza nincs , normális vérnyomás , normális pulzus! Az EKG arra utaló jelek voltak hogy érszűkülete lehet így a doktornő tovább küldte ct-re, ahol az eredmény után...
        Tisztelt doktornő, azzal a kéréssel fordulok önhöz , hogy lenne olyan kedves elmagyarázni nekem a holter EKG eredmenyemet. Holtet EKG :A report során mindvégig SR látható, 84/min átl. fr.(45-144) A max.fr.idejen is SR van. A reportra jellemző a...