• Per utáni érték

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő! 27éves pánikbeteg anyuka vagyok. Reggel szedek 25mg citapramot 2.5mg rilexxel, délbe 1.875rilexet este pedig 1.25öt. A vérnyomásom elég alacsony 90/50 100/55 nagyon ritkán 110/52 110/57 de volt már 90/47 is nincs semmilyen szervi betegségem sőt az slacsony vérnyomás se zavar esetleg néha álmos vagyok tőle. A kérdés az lenne h nem nagyon kevés a per utáni érték 50 körüli mindig vagy a szisztolész értékemhez ez jó? Ha vmikor nagy ritkán 120ra megy akk fentebb megy 65 70re a 2. érték is. De ritka. Ált 90 és 110 közötti 50 55ös per utáni értékkel. Kicsit kevésnek tartom. Vagy ehhez a felső értékhez ez jó? Előfordult már 47 is de a szisztolész is alacsonyabb volt akkor(86 90). Köszönöm válaszát!

        Dr. Molnár Dóra válasza a diastolés érték témában

        Kedves Kérdező! Nem rosszak az Ön által mért értékek, ne aggódjon. A második érték (diasztolé) mérése az automata vérnyomásmérőkkel nem mindig tökéletes, különösen eleve alacsonyabb szisztolés értékeknél. A fenti mérési eredmények nem szívbetegség következményeinek tűnnek. Mozogjon rendszeresen, fogyasszon napi 2 L körüli koffein alkohol és energiamentes folyadékot a hosszabbtávú egészségmegőrzés érdekében. Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra


        Dr. Molnár Dóra
        Kardiológus, belgyógyász Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Molnár Dóra
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2019. január 06., 19:33; Megválaszolva: 2019. január 11., 22:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben: