Foglakozás egészségügy

Jó Napot kívánok. Olyan kérdéssel fordulnák önökhöz, hogy 8-9 éve diagnosztizáltak rajtam egy szívbetegséget, Dilatatív cardiomiopathia akkoriban elég sok gyógyszert kellet szednem és a szít teljesítménye is elég gyenge volt, mostanra már csak 3 féle gyógyszert kell szednem: Bravadin, Bisoprolo/ concor/, Valsartan és a szív teljesítménye is jobb lett. Az utolsó leletemben ezek voltak Statusz: PR: 100/60Hgmm EKG: SR, fr.: 53/min, BTSZB, norm. átvez. Vizsgálatok: KAA3 ECHO KARDIOGRÁFIA Ao: 28 mm. EDV: ml. BP: 36 mm. ESV: ml. EDD: 69 mm. EF: 54% ESD: 48mm. IVS: 9mm. HF: 9 mm. Dilatált bal kamra, norm. tágasságú bal pitvar és jobb szívfél. Kielégítő globális bal kamra functio. Mitrális insuff. jelzett. Azzal a kérdéssel szeretnék önökhöz fordulni, hogy emellett a betegség mellet milyen normális munkakörökben tudnák dolgozni? mert jelenleg le vagyok százalékolva emiatt, de szeretnék rendes munkát végezni, milyen munkakörök jöhetnének szóba? nagyon szeretnék pl cnc gépkezelői tanfolyamot elvégezni, de nem tudom hogy az alkalmassági vizsgálaton átmennék e. A válaszokat előre is köszönöm!

Dr. Árki Ildikó válasza szakmai alkalmasság témában

Tisztelt Kérdező!

Valószínűleg a "leszázalékoláson" a dokumentumban rögzítették, hogy milyen típusú megterhelés nem javasolt Önnek. Lényeges, hogy milyen a fizikai terhelhetőség, erről az Önt kezelő kardiológus tud véleményt mondani. Általánosságban azt tudom mondani, hogy dilatatív cardiomyopathiás betegnek nem javasolnám a fizikai megterheléssel járó munkakört.Foglalkozás egészségügyi szakellátó hely orvosa tud nyilatkozni a megváltozott munkaképesség esetén a szakmai alkalmasságról. Minden jót kívánok, üdvözlettel.

Dr. Árki Ildikó
Dr. Árki Ildikó Rovatvezető, WEBBeteg vezető orvos szakértő
Kérdés: 2018. május 24., 18:40; Megválaszolva: 2018. június 05., 23:25
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szexualis aktus torokfájdalom
Labor értékek elemzés
A kokaint vagy más drogot tovább...
Hasfájást, Szédülés, Ájulás
Bal kar fájdalom