Judit

Tisztelt Doktornő! Reggel szedek 20mg citapramot 2.5mg rilexxel, dél 1.875 rilex és este is 1.875mg rilex pánikbetegségemre. 26 éves vékony anyuka vagyok a pulzusom nyugalomban napközben 55-60 estére ez 50-55re megy pihenéskor tv, t nézve. Terhelésre emelkedik 70-80ra de 5perc pihi után visszaáll 60ra.mindenféle vizsgálaton voltam, rendben minden. De annyira félek, hogy ez az 50-60 közötti pulzus nagyon alacsony és hogy valami bajom lesz tőle főleg ha lemegy 50re bár az csak estére szokott mikor már fekszem. nem alacsonyak nagyon ezek az értékek? Aggódom, hogy bajom lesz ha nappal is 60 alá megy. És megáll a szivem vagy elájulok. És nem tudom felnevelni a kislányom. Rem. csak én aggodom túl az egészet és hogy ezek normális értékek. Nagyon köszönöm válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Molnár Dóra válasza szívfrekvencia témában

Kedves Kérdező! 50-60/perc pulzus nem számít kifejezetten alacsonynak, bár az átlagos érték alatt van. Atléta sportolóknál még alacsonyabb érték is előfordul, és ez semmilyen problémát nem jelent. Semmiképpen ne szorongjon azon, hogy emiatt meg fog állni a szíve. Nem fog.

24 órás EKG monitorozással (Holter) lehetne objektivizálni az egész napos frekvencia menetet, lelet függvényében lehet dönteni a pontos teendőkről.

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2018. május 12., 00:01; Megválaszolva: 2018. május 16., 07:56
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Alacsony pulzus - aggódjak?
Kedves Doktornő / Doktor úr! 30 éves nő vagyok, 171 cm magas és 82 kg a súlyom. 2011-ben ablatiot végeztek rajtam, ahol AVNRT igazolódott be. Azóta...
Ugye nem szív eredetű? 2.
Érdemes orvoshoz fordulni ?
Lelet kiértékelés
Pulzustartomány