Szívritmuszavar - kellene aggódnunk?

Kedves Doktor Úr/Nő! Édesapám 65 éves. Mindig tökéletes volt a vérnyomása, nem tudunk semmilyen betegségről, gyógyszert nem szed. Pár napja megmérte többször a vérnyomását a következő értékek lettek: délutáni, esti: 154/83/59, 143/90/55, 128/96/55. Reggeliek: 132/90/66, 127/98/64. Ami aggaszt engem az az, hogy a vérnyomásmérő szívritmuszavart mutatott mindegyik alkalommal. Édesapám nem iszik, nem dohányzik, de már nem is sportol évtizedek óta semmit. (max séta, néha úszás) 174 cm/88 kg Kellene aggódnunk? Köszönettel, Dóra

Dr. Molnár Dóra válasza szívritmus zavar témában

Kedves Kérdező!

A mért paraméterek alapján nagy aggodalomra nincs ok, de egy alapos fizikális vizsgálat, részletes labor és EKG mindenképpen indokolt ebben az életkorban évente még panasz, vagy észlelt eltérés nélkül is. Háziorvosánál ezek a vizsgálatok elérhetőek. Leletek függvényében megállapítható, hogy van-e további teendő.

Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra

Kérdés: 2018. március 17., 07:45 ;Megválaszolva: 2018. március 20., 21:10
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Érdeklődés
Jó napot doktor nő. Problémám a következő lenne, edzés után szívpanaszok léptek fel. Ezek a panaszok terhelése sosem jelentkeznek csak utána....
Extrasystole
Jó napot 2éve úgy éreztem hogy kihagy a szívem elmenten a háziorvoshoz és elkuldot kivizsgálásra de csak egy 24oras holteres vizsgálatot csináltak...
Szivtitmuszavar
Kedves Doktornő! Lemaradtak a gyógyszereim az előző kérdésemnél.Szedek Concor 2x1, Propafenon 150 3x1, Coverex 1, Frontin 1-1-2 a 0, 5-ből Panangin...
Áram rázás
Már tegnap is írtam önöknek, de nem tudok megnyugodni, ezért leírom a fejleményeket. Tegnap ugye a villanykapcsoló megrázta a bal kezemet, éreztem...
szív vagy pánikbetegség?
Üdvözletem Pár hónappal ezelõtt szívproblémák álltak be nállam. Elleinte ritkán ugyan de nagyokat dobbant a szívem... Idõnként ha sétáltam...