• Mi lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Nő/Úr! Azért írok most önnek, mert már számtalan kivzsgáláson vagyok túl, de nem tudunk rájönni, hogy mégis mi lehet a baj. A problémám az, hog néha ájulás érzés, erősebb szívdobogás, szív tájáki tompa fájdalom, nyirokmirigy fájdalmaim, tarkófájdalom, rossz közérzet, szédülés, hátfájdalom. Ezek nem egyszerre jelentkeznek, de sokszor több tűnet is összetevődik. A vérképem tökéletes, a szívultrahang is jó, az ekg-m is, reumatologusnál is jártam már. De nem találtak semmi. Ezért esetleg ha tanácsát kérhetném, hogy milyen kivizsgálást végeztessek el? Vagy mi múlaszthatja el ezeket a kellemetlen érzéseket? Köszönöm Zsuzsa

        WEBBeteg szakértő válasza a szédülés témában

        Kedves Zsuzsa!

        Panaszai hátterében állhat vérnyomás-ingadozás ( alacsony vagy magas vérnyomás), szívritmuszavar (hiszen az elvégzett EKG-vizsgálat csak az akkori állapotot tükrözi, és a panaszok idején nem végezték), pajzsmirigybetegség, és esetleg neurológiai probléma is. Ezért vérnyomásellenőrzés, 24 órás vérnyomás- és EKG monitorizálás, neurológiai kivizsgálás, pajzsmirigyhormonszint-vizsgálat jön még szóba a tünetei alapján. Illetve ha ezen vizsgálatok során kórosat nem találnak pszichés tényezők is szóba jönnek.

        Dr. Jóna Angelika

         


        WEBBeteg szerkesztőség
        Orvos

         WEBBeteg Szakértő
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2008-08-13 12:01:15; Megválaszolva: 2011. augusztus 03., 14:29

      • Kérdések és válaszok a témakörben: