szívritmus zavar?

Tisztelt Doktornő! Azzal a problémával fordulok Önhöz, hogy mostanában sokszor érzem, hogy félrever a szívem. Mellkasi fájdalmat érzek, és bal karom zsibbad, továbbá ingadozik a vérnyomásom ami naponta több alkalommal is előfordul. De hát a 150/90 től a 97/66 ig. A pulzusom a 66 tol egészen a 104 ig! Túl vagyok egy holter vizsgálaton ami a vérnyomás ingadozást igazolta vissza. (nappal: 140/90..éjszaka 85/95.) Ekg tömkelegén vagyok túl, volt hogy volt félreütés...valamint szív ultrahangon, ami 2 ízben is negatív lett. Kaptam béta blokkolót (bisogamma 5 mg) naponta 2x negyedet, de semmi javulás. sőt nagyon lent van a vérnyomásom tőle. Az utóbbi napokban felment a vérnyomásom és akkor szedtem...lehet nem kelett volna. A vérnyomás mérő több ízben is jelzett félreütést! néha annyira ver a szívem, hogy már eléggé rémisztő! Sajnos a családban mindenki szívbeteg, plusz én is stresszes életet élek. történt egy nagylabor vizsgálat az negatív lett. válaszát előre is köszönöm.

Dr. Molnár Dóra válasza stressz témában

Kedves Kérdező, nyugodjon meg, jó hír, hogy ennyi vizsgálat során nem igazolódott szervi elváltozás. A panasz hátterében úgynevezett extraszisztolék állhatnak, amelyek számát stressz növelheti. Ez egy nem sorban érkező ütés, melyet kis szünettel követ az újabb dobbanás, ezt érezi a "melléütéskor". Általában nem igényel teendőt, stressz csökkentése, alváshiány elkerülése, koffein bevitel csökkentése segíthet enyhíteni a panaszt. A vérnyomás ingadozás is csökkenthető megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel.

Pszichológus segítségének igénybevétele is javíthat az Ön állapotán, a nyugtató és altató gyógyszerek szedése alapján úgy gondolom, hogy nehéz lehet feldolgozni az Önt érő stresszes szituációkat. Természetesen ez is hozzájárulhat a vérnyomás ingadozásához.

Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. április 09., 11:25; Megválaszolva: 2016. április 11., 21:11
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
VItális kimerültség kezelése
Tisztelt Weborvos, 25 éves fiútestvéremnek gyaníthatóan a címben nevezett betegsége van. Hetek óta olyan fáradt, és gyenge, hogy egyész nap...
Szíven lévő folyadék
Kedves Doktornő! Édesanyámnak folyadékot találtak a szívén nagyjából 2 hónapja, azóta volt szív MR vizsgálaton is. Tudtunkkal nem volt beteg...
Gyógyszer kölcsönhatás
Tisztelt Doktornő! 40 éves, 164/52 nő vagyok. Évente kb 1 alkalommal előforduló pitvarfibrilláció miatt 3 éve Eliquis 2,5mg véralvadásgátlót...
Hirtelen szívleállás
Tisztelt Doktornő! Már egy ideje foglalkoztat a hirtelen szívleállás. Találtam egy cikket is ezzel kapcsolatosan, ezt kérem olvassa el. A kérdésem...
Szívverés érzés
Üdvözlöm! Olyan kérdésem lenne, hogy januárban voltam covidos. Anyám napokig mondta, hogy ebbe bele lehet halni ilyenek. Valószinüleg tudatalatt...