Kell -e aggódnom, illetve mitől fájhat?

Üdvözlöm! December közepén kaptam egy szívizom gyulladást egy náthának köszönhetően. Egy hét kórházi megfigyelés és kezelés után picit több mint egy hónap otthoni pihenés munka nélkül. Concord 2, 5mg és Tritace 2, 5mg ot szedeg minden nap reggel egy-egy szemet. Most hogy elkezdtem ujra dolgozni gyakran szédülök és nem érzem 100% osnak magam, gyakran szívkörüli szúró diszkonfort érzésem van. A vérnyomásom napköszben sem megy 119/52 fölé. Okozhat ez valami valami bajt? Amit tudni kell hogy van egy aorta billentyű rendellenességem csak két tasakos a három helyett. Kontrollált, közepes enyhe visszacsorgással Mr vizsgálat volt decemberben. Mitől érezhetek meg neha szúró fájdalmat a mellkasomnál? (dolgozom de nem fizikai munka) . Válaszát előre is köszönöm! Norbert

Dr. Molnár Dóra válasza szívizomgyulladás után témában

Kedves Norbert, nem tudom a panasz okát a leírás alapján megállapítani. Lehet, hogy a gyógyszeradagoláson kellene változtatni, de ezt a kezelőorvossal meg kell beszélni. Fontos, hogy fogyasszon napi 2 liter körüli folyadékot, egész napra egyenletesen elosztva. A szív ultrahangos ellenőrzése megmutathatja, hogy van-e változás a korábbi képhez képest. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. február 05., 16:03 ;Megválaszolva: 2016. február 06., 19:58
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Szívizomgyulladás utáni sport
Tisztelt Doktornő! Rendszeresen futballozó és egyéb súlyzós edzést végző sportos férfi vagyok. Októberben egy vírustól kétoldali...
Szívbetegség
Stressz és pitvarfibrilláció
Érfájdalom utáni émelygés...
Ingadozo vernyomas, magas pulzus, edzes...