Pitvarfibrilláció

Tisztelt Doktornő! 2013-ban pitvarfibrillációval kerültem a belgyógyászat intenzív osztályára, ahol SR iv. amiodarone telitést követően állt helyre. 2 év panaszmentes időszak után 2015. októberétől újra jelentkeztek a panaszok, de 1-3 óra elteltével spontán helyreállt a szívritmusom. A kardiológussal megbeszéltük, hogy a gyógyszeres kezelést választom. Fekvőbetegként (2016.01.15-01.18-ig) elkezdtük a Rytmonorm (2 x 300 mg) és a Warfarin (1 x 5 mg) szedését. Magas vérnyomásom van, gyógyszereim: 1x2, 5mg Concor, reggel 150/12, 5mg Irprestan HCT, este 150mg Irprestan. 2016.01.25-től a Warfarin adagot 10 mg-ra emelték, mert az INR: 1, 18 volt (célérték: 2-3) . Újabb INR kontrollra 01.29-én kerül sor. Tegnap óta a vérnyomásom nagyon leesett: 94/69 P: 67 és 104/74 P: 65 között mozog. Ma már nem mertem bevenni a vérnyomás csökkentőt. Kb. 3-4 napja nyugalmi állapotban szinte állandó extrasystolém is van és enyhe légszomj. Lehetnek ezek a tünetek a gyógyszerektől vagy valami más áll a háttérben. (Egyéb betegségemről nincs tudomásom) Válaszát előre is köszönöm.

Dr. Molnár Dóra válasza ritmuszavar témában

Kedves Kérdező, igen, összefügghet a ritmusgyógyszerrel a panasz, menjen vissza a kardiológushoz, illetve ha ez most nem lehetséges akkor a háziorvosnál készíttessen egy EKG-t. Lelet függvényében lehet dönteni a további teendőkről. Kifejezett rosszullét esetén mentőt kell hívni. Jobbulást kívánok! Tisztelettel: Dr. Molnár Dóra, kardiológus

Kérdés: 2016. január 27., 11:39 ;Megválaszolva: 2016. január 27., 15:10
Kérdések és válaszok: Szív- és érrendszeri betegségek
Ritmuszavar, reflux
Kedves Doktornő! Több mint fél éve diagnosztizáltak ritmuszavarral, kamrai és pitvari extrákkal (24 órás holter alapján napi ütések 8%-a megy...
Ritmuszavar
Szívritmus zavar a semmiből?
Terhességi szívritmus zavar
Szokatlan EKG: aggódjak?